NRK Meny
Normal

- Årets hardeste økt

Skiskytter Emil Hegle Svendsen gruer seg til åretss «Lysebotn Opp».

Landslaget på sykkeltrening

Skiskytterlandslaget brukte dagen på sykkeltrening i Sirdal.

Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK

– Det blir tungt i morgen. Jeg har gruet meg lenge og jeg kan vel si at det er årets hardeste økt. Det blir en vond halvtime, men målet er å komme seg opp og få en fin økt, sier Emil Hegle Svendsen, som sammen med skiskytterlandslaget er på plass i Rogaland i forbindelse med årets Blinkfestival.

I morgen skal han og de andre på laget, delta på Lysebotn Opp. Rulleskirennet starter ved fjorden i bunnen av Lysebotn og deltakerne krysser målstreken 7, 5 kilometer senere, 640 meter over havet.

Artikkelen fortsetter under bildet

Emil Hegle Svendsen

Emil Hegle Svendsens kne fungerer som det skal igjen etter skaden.

Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK
Hegle Svendsen klar for Blink

Emil Hegle Svendsen gleder seg til konkurransen i Sandnes.

Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK
Ole Einar Bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen tror det blir god match i Sandnes.

Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK

– Kneet mitt fungerer som det skal, men formen kunne nok vært bedre. Jeg kom i gang litt senere i år, men det blir artig å prøve seg på Blink i Sandnes. Det blir en test for å se om vi er på rett vei før vinteren, så vi har litt å bevise og alt å vinne. Det er mange gode utøvere med i helga, så vi får bra match, sier Hegle Svendsen.

Sykkeltrening i Sirdal

Mens det franske landslaget brukte dagen til skytetrening, brukte det norske landslaget dagen på sykkelsetet. Og også Ole- Einar Bjørndalen er klar for Lysebotn-opp og Blink, til tross for at også han har slitt med skader.

– Ryggen er i treningsform kan jeg vel si, vi har trent mye denne uken, og det er fint å trene i Sirdal. Vi har hatt en fin sykkeltur i dag, litt kjølig, men bra, sier Bjørndalen.

– Blink er kult

I motsetning til i fjor, har han trent mye så langt denne sesongen.

– Jeg har trent som jeg har tenkt i hele sommer, uten avbrekk så det har vært bra. I fjor var det dårlig så det er klart bedre i år. Skytingen har også gått bra, sier Bjørndalen.

Han ser frem til helgens konkurranse i Sandnes.

– Blink blir kult, det er en fin løype og bra skytetrening. Vi får skyte mye bra dueller, så det blir spennende, sier Bjørndalen.