NRK Meny
Normal

- Motsetninger mellom Butt og svoger

- Forholdet mellom Zahid Mahmood Butt og Mirza Ghulam Hussain var anstrengt før drapet. Det sa aktor Bjørn Enoksen Ristesund i sitt innledningsforedrag i Stavanger tingrett tirsdag formiddag.

Bjørn Enoksen Ristesund
Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Aktor forsøkte å tegne opp et motsetningsforhold mellom Hussain og Butt, for å forklare hvorfor Hussain drepte sin svoger 9.juli i fjor.

Hussains datter hadde i 2005 giftet seg med en iraker, og dette blei ikke godtatt av faren. Han mislikte sterkt at andre i det pakistanse miljøet viste om dette.

I tilleg skyldte Hussain 100.000 kroner til Butt, framholdt Ristesund.

Politiet har ikke funnet tekniske bevis i huset til Hussain ved Lagårdsveien, der de meiner drapet skjedde. Verken spor etter blod eller redskaper som er brukt til å partere liket er funnet.

- Derfor blir tiltaltes bevegelser før drapet, og hans tilsammen 11 forklaringer til politiet i ettertid, svært sentrale i bevisføringen, sa Ristesund.

Påtalemyndigheten meiner også at Hussains nevø som var bosatt i Barcelona var med på drapet. Han var på besøk i Stavanger i tida da drapet skjedde. Nevøen har rømt til Pakistan, og er etterlyst internasjonalt av politiet.