- Vi bør kreve at politikerne blogger

Det bør være et krav at politikere bruker en halvtime på nett hver dag, mener Rødt-politiker.

Facebook

Flere politikere bør bruke langt mer tid på nett enn de gjør i dag, mener Andreas Lutro - men det blir ikke aktuelt å stille noe krav, mener kommunalministeren.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

For mye av politikken skjer på politikernes premisser, mener Rødts listetopp i Rogaland, Adreas Lutro . For at velgerne skal få svar på spørsmålene de har til de folkevalgte, bør det derfor være et minstekrav om en halvtime politikertid hver eneste dag, mener han.

Det kan enten skje gjennom blogging eller på Facebook. Det viktigste er at de stiller seg til disposisjon for de som skal stemme eller har stemt på dem, skriver han i bloggen sin .

NETTMØTE: Politikerne svarer deg

- En halvtime er god tid til å gi korte tilbakemeldinger eller svare på spørsmål, sier han til NRK.

- Blir grundigere debatt

Bloggen skrev han etter at NRK la ut saken om at politikerne stiller til nettmøter før stortingsvalget.

- De som stiller spørsmål, får stilt bare ett spørsmål. Og politikerne svarer kun én gang. Det er ikke mulig for spørsmålsstilleren å svare tilbake, forklarer han.

Selv er han, i likhet med enkelte andre politikere , svært aktiv på nett. Det burde flere være, etter hans mening.

LES OGSÅ: – Nettsamfunn fordummar politikken

- Det er mye enveiskommunikasjon fra politikerne til velgerne, eventuelt fra politikerne, gjennom media, og så til velgerne. Via blogger og Facebook kan velgerne melde fra, få svar og deretter kommentere svaret. På denne måten blir det en mye grundigere debatt, hevder han.

- Krav er å gå for langt

- Vi betaler dem tross alt opp mot en million kroner i året, skriver han i bloggen, og mener kravet bør gjelde uansett politikerens alder.

- Internett har blitt så tilgjengelig, og det er så mye informasjon rundt det, at alle bør greie det, svarer han på NRKs spørsmål om det samme bør gjelde før 25-årige som 65-årige politikere.

Kommunalminister - Kommunetvang er helt uaktuelt godtar ikke Lutros påstand om at politikerne er for slappe på nettsamfunn.

- Vi driver litt med det, alle sammen. Selv har jeg akkurat kommet i gang på twitter, og synes det er spennende. Slik sett er han litt passé. Han snakker som om ingen av oss bruker nett, mener ministeren.

Imidlertid er Sp-eren fra Rogaland helt enig i at nettet er viktig.

- Det gir nye muligheter. Men å stille noe krav, ville være å gå litt langt, mener hun.

Flere nyheter fra Rogaland