- 13 års fengsel

Aktor la ned påstand for 35-åringen som er tiltalt for å ha drept broren sin på Hundvåg i mai i år.

Hundvåg-drapet
Foto: Per Thime/NRK

35-åringen er tiltalt for å ha knivdrept broren, og tent på liket etterpå. I sin prosedyre i Stavanger tingrett torsdag la aktor Ingrid Johansen særlig vekt på vitnemålet fra en nabo som så brødrene slåss i 4-tiden natt til 18. mai i år.

35-åringen er tiltalt for drap under særdeles skjerpende omstendigheter.

Slåss

35-åringen fikk i Stavanger tingrett gode skussmål fra venner og bekjente onsdag. Men det har også kommet frem i retten at den drepte broren og 35-åringen har hatt mange slåsskamper opp gjennom årene, skriver aftenbladet.no.

Øyvind Ågesen ble drept på Hundvåg natt til 18.mai i år. Broren ble tiltalt for drapet etter at det ble funnet DNA-spor både av den tiltalte og den drepte broren på drapsvåpenet.

Hadde problemer

Den 35 år gamle broren har forklart at han og den drepte hadde drukket store mengder alkohol på 17.mai. Han husket at han sa adjø til broren på natten. Etter det hadde han lagt seg, og ikke våknet før neste morgen. Gjennom naboer hadde han fått vite at en person var død.

I tingretten har det kommet frem at tiltalte var en mann som drakk mye, og hadde problemer etter samlivsbrudd i fjor høst. Han fikk tabeletter av fastlegen fordi han sov dårlig og var urolig, men fastlegen mente at tabelettene i kombinasjon med alkohol ville forsterke virkningen av at tiltalte ble rolig av tabelettene.