skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
tvt_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Programmer > TV-arkiv > TVT
 

Ikke over streken

Løsemiddelskadde Terje Møller er godt innenfor grensene for akseptabel fjernsynsunderholdning, mener medlemmene i Kringkastingsrådet.

Publisert 21.02.2002 09:45.
Rådsmedlem Terje Johansen gikk enda lenger:
- Trond-Viggo Torgersen har gjort en kjempejobb for å få fokus på en gruppe som ikke har fått mye oppmerksomhet fra før, sa Johansen da Kringkastingsrådet behandlet klagen fra Landsforeningen for Løsemiddelskadde.

Trond-Viggo som løsemiddelskadde Terje Møller i dansebandet "Topaz"

Lett oppgave

Samtlige rådsmedlemmer mente Torgersens løsemiddelskadde figur er godt innenfor det akseptable, selv om et par av medlemmene ga utrykk for at denne humoren ikke traff dem. Underholdningssjef Tordis Aavatsmark fikk dermed enn lett oppgave med å forsvare innslagene med Terje Møller.
- Humor og satire er en vanskelig sjanger. Vi prøver å holde oss på den rette siden av streken og det er ikke meningen å såre noen. Trond-Viggo Torgersen oppfattes av mange som en person som formidler sitt stoff med varme, sa Aavatsmark.

- Jeg liker Møller

Trond-Viggo sa at det er helt essensielt å gi figurene en lyte eller en form for menneskelighet som gjør at publikum kan like dem.
- Jeg liker Terje Møller og deler hans drømmer om å nå nye mål. Han oppfatter seg ikke selv som løsemiddelskadd, sa Torgersen.

Det er heller ikke slik at alle løsemiddelskadde stiller seg bak klagen fra landsforeningen for løsemiddelskadde. Torgersen har fått brev fra 20 løsemiddelskadde fagarbeidere innen malingsbransjen som skriver at de elsker ham.

Vær varsom

Kringkastingsrådets nye leder, Kjellbjørg Lunde, mente også at Terje Møller er helt klart innenfor grensene av det akseptable. Men Lunde benyttet anledningen til å minne underholdningsavdelingen om at det krever spesiell varsomhet når man spøker med mennesker eller grupper som ikke selv har oppsøkt offentlighetens lys.

Av Øyvind Werner Øfsti

Siste saker:

 
10 SISTE TVT
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no