nrk_logo
Tim
Vibeke
Nina
Lars
Hilde
Marte
Lester
logo_tiden_for_tim
 

Episode 1

NRK1 lørdag 5. januar kl 18.30 Tiden før Tim (1:6) Premiere!

Lyd og video-ikon nytt
 • Ulykken  
 • Trapp  


 • Tilbake til fortiden

  ”Ingenting skjer uten at noe har skjedd først. Egentlig er det vel sånn at alt henger sammen, at det ene følger det andre. Så også med bussulykken. Politiet sa at det som skjedde hadde en naturlig forklaring, en årsak. De visste bare ikke hvilken.”

  Slik lyder åpningen til NRKs nye dramaserie for barn og ungdom, ”Tiden før Tim”, og det er hovedpersonen selv som snakker. Tim (Niklas Knudsen) er 13 år og spiller i korps. Korpset skal på busstur, men underveis forulykker bussen, og Tim, som er den hardest skadde, blir liggende i koma.

  Politiet har fem teorier om årsaken til ulykken: en løs skrue under bussen, en møtende bil i stor fart, en hund som løper langs veien, glatt vegdekke eller en mobiltelefon som ringer inne i bussen.

  En stor oppgave

  Bussulykken og politiets teorier er rammen rundt seriens egentlige historie, der Tim reiser tilbake i tid, til tiden før uhellet. Med reisen tilbake i tiden har 13-åringen gitt seg selv en stor oppgave: å forhindre ulykken.

  Tim forstår at det som gjelder er å ordne opp i og avverge de fem årsakene i å trå til verks. Som følge av hans opprydding kommer han i kontakt med et knippe barneskjebner som er på kollisjonskurs med sine foreldre. Disse barna blir dermed en del av fortellingen, og Tims inntreden er med på å løse flokene for dem. Men dette blir bare et delmål ettersom hans hovedoppgave er å avverge bussulykken.

  En helt annen forklaring?

  Tim har en spennende jobb foran seg. For å nå målet må han unngå å støte på seg selv, den opprinnelige Tim, og det er ingen enkel oppgave ettersom han ferdes i det samme miljøet og med de samme menneskene som før ulykken. Tim håper imidlertid at korpsturen skal gå helt fint til slutt dersom han klare oppgaven sin.

  Men kanskje det likevel ikke er som han og politiet tror? For som han selv sier: ”Noen ganger er det de små tingene som skiller det ene fra det andre, som gjør at det blir som det blir. Problemet er bare at man aldri vet hva det er.”

   
  Tiden_for_tim_unn
  Topp_h_1
  Episodene
  Skuespillere
  Regissør
  Teamet
  E-post
  Klar melding
  Magi
  Copyright NRK © 2001   -  Telefon: 815 65 900  -   E-post: info@nrk.no   -   03.01.2009 20:43