skilleToppbanner: Store studio denne ukaskilleStemmer fra arkivetskille_slutt
Store Studio 3_1_banner
Her er du: NRK.no > Programmer > TV-arkiv > Store Studio
er nettredaktør.
Adr. Store Studio
RT32, 0340 Oslo
Tel 2304 2458
Tips oss:
Kom og se på oss:
Tel 2304 2166

 

Bigbang - lyden av sommer

Mandag 2. mai avrundes Store Studio-sesongen, og naturligvis velger vi et av Norges aller beste band til å takke for oss. Bigbang er lyden av sommer, park og pils, og vi ønsker dem hjerteligst velkommen!

Publisert 27.04.2005 14:30. Oppdatert 02.05.2005 11:30.
Av Lillian Vatnøy

Ti minutter før Bigbang inntok Rockefeller-scenen på slippekonserten deres for en uke siden, hadde publikum dratt på med trampeklapp og vill jubel. Før bandet i det hele tatt svinset ut av garderoben, kokte det utsolgte konsertlokalet.

Landets beste liveband?

Den som ikke hadde klump i halsen og gledestårer i øyekroken da bandet spilte "Something Special" mot slutten av en triumfkonsert uten like, har et hjerte av stein.

For det er ingen tvil om at Bigbang har en unik posisjon i norsk rock. Det er heller ingen tvil om at posisjonen er ytterst velfortjent. Mandag beviser Bigbang sin status som Norges beste liveband med en minikonsert i Store Studio.

Bigbang er et bejublet liveband, som sparker i gang sommeren uansett i hvilken årstid de spiller. (Foto: NRK)


Sørkystrock

Nylig slapp Bigbang plata "Poetic Terrorism", deres sjette i rekken. Ikke uventet var kritikerne dødsfornøyde og platekjøperne sendte bandet rett til topps på salgslistene.

Bigbang har i grunnen alltid vært lydsporet til sommerens lange, late dager, og "Poetic Terrorism" er intet unntak. Man hører ekkoet av Crosby, Stills og Nash, Tom Petty, Byrds og Dinosaur Jr. Bandkollegene i King Midas er også hjertelig til stede: låta "Going Home", et av platens beste spor, er en gammel låt fra Ando og co.

Indre stridigheter

At Bigbang ikke akkurat har vært harmoniland opp gjennom deres 13 år, er velkjent. For utenforstående har det tidvis virket som om vokalist og låtskriver Øystein Greni har skifta trommeslagere oftere enn vi andre skifter mobiltelefoner, og Øystein har pådratt seg et aldri så lite despotstempel.

I dag innrømmer Øystein at jo, kanskje han var litt drittsekk til tider, og at han er glad for at alle som har vært innom bandet fortsatt er gode venner.

- Jeg synes alle forandringene i besetningen har vært veldig vonde, samtidig føler jeg at vi har klart å snu det til å bli en styrke. Alle medlemmene har hatt sine unike bidrag som alltid vil være med i bandets sjel, sier Øystein på bandets hjemmeside.

Nei, det er ikke Jahn Teigen, men Øystein Greni som demonstrerer sitt minst like legendariske konsertsplitthopp. (Foto: Scanpix)


Funker som fy

I dag består Bigbang av Øystein Greni på vokal og gitar, Erik Tresselt spiller bass og Olaf Olsen sjonglerer trommestikkene. Kombinasjonen fungerer utmerket - vi krysser fingrene for at den består en stund.

Øystein Greni er en genial låtskriver, skriver NRKs anmelder Marte Hjort, og mener "Poetic Terrorism" er det eneste man trenger for en finfin sommer. Vi er hjertens enige, og gleder oss som middels store barn til å høre landets beste liveband spille smakebiter fra plata hos oss mandag 2. mai.

Vil du sikre deg billetter til vår siste sending før sommeren - med eminente Bigbang og masse annet snacks - sender du en e-post til publikum@nrk.no eller ringer 23 04 21 66.LENKER
Øystein Greni er en genial låtskriver Musikkmisjonen anmelder "Poetic Terrorism"
Siste saker:
Bakgrunn: BigBang (05.06.2001)
Siste saker:
Flere saker: ALT OM BIGBANG

 
SENDETID
Mandager
kl 23.10 på NRK1.
Reprise tirsdager
kl 20.05 på NRK2.
Debatt:
FOTOALBUM
10 SISTE STORE STUDIO
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no