skilleToppbanner: Store studio denne ukaskilleStemmer fra arkivetskille_slutt
Store Studio 3_1_banner
Her er du: NRK.no > Programmer > TV-arkiv > Store Studio
er nettredaktør.
Adr. Store Studio
RT32, 0340 Oslo
Tel 2304 2458
Tips oss:
Kom og se på oss:
Tel 2304 2166

 

The Launderettes – høyhælt rock

Mandag 25. april er det bare å møte opp i Store Studio med skinnjakka og danseskoa, for her skal det rockes! Jentebandet The Launderettes turnerer Europa og USA, og legger inn en stopp hos oss.

Publisert 22.04.2005 11:09. Oppdatert 25.04.2005 18:28.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Av Inger Bråten

Du har kanskje ikke sett dem opptre på de største scenene eller hørt dere siste single spilt i hjel på diverse hit-radioer. Det er nok fordi jentene i The Launderettes liker seg best i garasjen.

The Laundrettes startet opp i en garasje, og derfor bestemte de seg for at de skulle spille garasjeinspirert rock. Nuvel - at de også elsker blant annet beehive og respateks hadde vel også sin innvirkning på deres valg av musikkstil, eller hva?

The Launderettes spiller deilig sekstitallsrock, ispedd en dose punk. Vi glær oss! (Foto: promo)


Live Life in the sixties

Men nei, jentene selv mener at det kun er musikken de er opptatt av, og at dette styret med klær og livssstil bare er noe som følger med.

Musikksjangeren de har valgt å vie sitt liv til er altså garasjerock, en stil som oppsto på de amerikanske collegene på 60-tallet. Sjangeren er inspirert av blues og annen tradisjonell amerikansk musikk, men også av britisk popmusikk som på 60-tallet returnerte amerikansk rock i ny innpakning tilbake til USA via Beatles og Rolling Stones.

Puh – henger du fortsatt med? Ikke nok med det; rockechicsene har i tillegg blanda inn litt punk.

Wild Weekend

Selv om The Launderettes ikke akkurat blir booka som oppvarmere for listetoppere som Britney og Robbie, så kommer de seg likevel rundt i verden.

Garasjerockentusiaster holder blant annet en kjempestor festival nede på solkysten i Spania, nærmere bestemt Benidorm. Og på "Wild Weekend", som er verdens største garasjerockfestival, arrangert på et futuristisk kasino, der har The Launderettes lira av seg sine kvasse låter.

Navnet skjemmer ingen?

Når The Launderettes reiser rundt i Spania – eller hvor enn i verden det nå måtte være en liten garasjerockfestival – er det ikke så greit med norske navn som Ragna og Linda. Derfor har jentene, som seg hør og bør for ekte rockestjerner, tatt scenenavn som Lucy Gone Wayward, Candy Cadillac, Bambi Bazooka, Vicky Vicious og Dandy Brandy.

Om disse navnene hjelper dem på deres vei mot berømmelse er kanskje noe av det vi får vite på mandag.

Devil Dolls

Og skulle ikke The Launderettes få spillejobber på garasjerockfestivalene, så skaper ikke det angst hos disse jentene. Da lager de bare sin egen jentefestival: November 2000 så den første rene jenterockfestivalen dagens lys, med skandinaviske jenteband som virkelig visste hvordan man kvesser gitarer.

Blir The Launderettes litt sure på gutta, er det derfor de lager sin egen jentefestival? Har de ekte beehives eller har de bare lagt en brødskalk under håret? Eller hva er nå egentlig en beehive?

Alle disse spørsmålene kan det hende vi får svar på når The Launderettes drar i gang ekte sekstitalls rock, ispedd en dæsj med herlig punk.

Vil du sikre deg billetter til begivenheten, sender du en e-post til publikum@nrk.no eller ringer 23 04 21 66.


Siste saker:
Siste saker:

 
SENDETID
Mandager
kl 23.10 på NRK1.
Reprise tirsdager
kl 20.05 på NRK2.
Debatt:
FOTOALBUM
10 SISTE STORE STUDIO
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no