skilleToppbanner: Store studio denne ukaskilleStemmer fra arkivetskille_slutt
Store Studio 3_1_banner
Her er du: NRK.no > Programmer > TV-arkiv > Store Studio
er nettredaktør.
Adr. Store Studio
RT32, 0340 Oslo
Tel 2304 2458
Tips oss:
Kom og se på oss:
Tel 2304 2166

 

Madcon i Store Studio

Store Studio-artistene pleier ikke å være FN-sertifiserte "messengers of truth". Men Madcon har heller aldri vært som alle andre. Mandag rapper de i studio.

Publisert 20.01.2005 15:08. Oppdatert 24.01.2005 14:48.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Av Lillian Vatnøy

Høsten 2004 var bra for rapgruppa Madcon. 12 år etter at bandet ble dannet, slapp Kapricorn (Tshawe Baqwa) og Critical (Yosef Wolde-Mariam) debutplata "It's All a Madcon".

Ros, FN og damer

Tshawe (Kapricorn) og Yosef (Critical) i Madcon leker ikke rappere, lissom. Mandag stiller de i Store Studio. (Foto: Promo)
Kritikerne gikk nærmest av skaftet og trillet femmer- og sekserterninger. I tillegg la FN sin elsk på gutta, og erklærte dem som organisasjonens "messengers of truth" og inspirasjonskilde for ungdommer verden over.

Også var det damene, da. Skal man tro Madcon selv (og all erfaring tilsier jo at man skal tro på skrytete rappere), har de vassa i damer siden de viste sine smoothe moves i Paperboys-videoen "Barcelona".

Do believe the hype?

Før Madcon slapp etterlengtede "It's All a Madcon" har de vært hypa i norsk musikkbransje i nærmere ti år. Tshawe og Yosef har hatt gjesteopptredener i alt av store og små hiphop-prosjekter, og har gjort egne liveshow som omtales som legendariske.

Plata "It's All a Madcon" har blitt hyllet som en av de beste norske hiphop-platene noensinne. (Foto: AA Recordings)
Som femtenåringer opplevde Madcon at ti-tolv plateselskaper ville signe dem, og budkrigen ble vunnet av Virgin. Etter to singelflopper satte selskapet foten ned. Tshawe og Yosef fant ut at selvgjort er velgjort - og stabla på beina et eget plateselskap. Resten er historie, som de sier.

Se Madcon live i studio

Mandag 24. januar stiller Madcon i Store Studio til minikonsert. Med seg på scena har de det ferske r&b-talente Sofian og en DJ. I løpet av minikonserten får vi blant annet høre singelhiten "Doo Wop" - vi har kjøpt inn sæggebukser og bling-bling og gleder oss!

Vil du sjekke om Madcon-hypen holder live i studio mandag 24. januar, sender du en e-post til publikum@nrk.no, eller ringer 2304 2166. Yo!

Siste saker:
Bakgrunn: MadCon (04.11.2004)
Siste saker:
Siste saker:
Flere saker: ALT OM LILLIAN VATNØY

 
SENDETID
Mandager
kl 23.10 på NRK1.
Reprise tirsdager
kl 20.05 på NRK2.
Debatt:
FOTOALBUM
10 SISTE STORE STUDIO
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no