skilleToppbanner: Store studio denne ukaskilleStemmer fra arkivetskille_slutt
Store Studio 3_1_banner
Her er du: NRK.no > Programmer > TV-arkiv > Store Studio
er nettredaktør.
Adr. Store Studio
RT32, 0340 Oslo
Tel 2304 2458
Tips oss:
Kom og se på oss:
Tel 2304 2166

 

Skapte bølger i Petre

Da Håkon Moslet a-lista Scissor Sisters' mildt sagt ukonvensjonelle versjon av Pink Floyds "Comfortably Numb", ble det baluba. - Jeg har til dags dato ikke møtt mer intern misnøye mot en låt i min tid i Petre, forteller musikksjefen. Vår popsjef Per forklarer hva som er greia med elsk/hat-bandet Scissor Sisters.

Publisert 08.03.2004 18:07. Oppdatert 08.03.2004 18:13.
Av Lillian Vatnøy

151 ganger har Petre spilt Scissor Sisters-låta "Comfortably Numb" - en "Bee Gees møter Frankie Goes to Hollywood og hører litt for mye på Eye of the Tiger"-versjon av Pink Floyd-klassikeren. Først hata vi den som pesten, men da vi hørte den for 146. gang skjedde det noe. Det sa klikk. Vi begynte å like den. Motvillig, "kicking and screaming", som det heter. Nå har vi den på hjernen alle sammen.
- Hæ? Blasfemi? Bare fordi vi tøyser litt med Pink Floyd?!? (Foto: www.scissorsisters.com)

Massiv motstand

DJ Olle Abstract er den som må ta skylda - eller æren, avhengig av hvordan man ser det - for at "Comfortably Numb" dukket opp på norsk radio så kjapt.
- Vi plukka opp låta etter at den hadde markert seg ganske kraftig på endel dansegulv høsten 2002, sier Håkon Moslet. Hyppig radiospilling gikk ikke upåaktet hen:
- Vi møtte massiv motstand i førjulsukene 2002, forteller Moslet om sangen som har generert mest intern Petre-misnøye noensinne. - Vi fikk også uvanlig mange negative lytterreaksjoner, sier han.

Helt feil = helt riktig

Musikksjef Håkon Moslet: Spilte Scissor Sisters, fikk uvanlig mye pepper.
Hva er det med Scissor Sisters som gjør at de nå plutselig omtales i de hippeste bladene, og stadig nevnes som et av de morsomste, kuleste bandene om dagen?

- Scissor Sisters er det hotteste bandet i verden akkurat nå, sier Per Sundnes, og tegner og forklarer for å overbevise tvilerne blant oss:
- De kommer fra New York, og er helt geniale! Mest fordi de gjør alt som er feil: kan du tenke deg noe mer hårreisende enn en Bee Gees-versjon av "Comfortably Numb" av verdens mest selvhøytidelige band, Pink Floyd? Det må jo bare
bli bra, flirer Per.

Nå kommer Laura

Scissor Sisters: det absolutt hotteste akkurat nå. Ifølge Per Sundnes. Og Q. Og NME.
(Foto: www.scissorsisters.com)
Det absolutt verste med Scissor Sisters er at det selv for den mest innbitte "Comfortably Numb"-hater er så godt som umulig å fortsette å mislike dem når du først har hørt resten av det selvtitulerte debutalbumet fra New York-gjengen. Plata er rett og slett stappfull av popperler, den ene bredsmil-låta følger den andre. Neste låt ut, "Laura", er mildt sagt ganske annerledes enn førstesingelen.

- Jeg ser framover, og har stor tro på den neste singelen, sier Håkon Moslet. Moslet får støtte av musikkmagasiner som NME og Q, som digger Scissor Sisters vilt og hemningsløst. Til og med indiekredblekka Pitchfork Magazine har trykket bandet til sitt underernærte bryst og innrømmer at de får lyst til å vrikke på seg når Scissor Sisters spiller til dans.


Hva har skjedd med verden? Er disco kult igjen? I kveld går Per nærmere inn på bandet - og fenomenet - Scissor Sisters, og forteller mer om hva det er som gjør elsk/hat-bandet til det absolutt hotteste akkurat nå.

Siste saker:
Siste saker:
Flere saker: ALT OM LILLIAN VATNØY

 
SENDETID
Mandager
kl 23.10 på NRK1.
Reprise tirsdager
kl 20.05 på NRK2.
Debatt:
FOTOALBUM
10 SISTE STORE STUDIO
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no