skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
Sejer elskede 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > TV-arkiv > Sejer Sist oppdatert 11:01
DENNE SESONGEN: ELSKEDE POONA
Sendetid:
Torsdag 20. og 27. februar kl. 21.45.
Torsdag 6. og 13. mars kl. 21.30.

Trailere:

Episodeguide:

Disse er 'Sejer':
Se bilder:
FORRIGE SESONG:
DJEVELEN HOLDER LYSET
Episodeguide:

Disse er 'Sejer':

Med på settet:

 
Eva Isaksen regissør Sejer
 
NRK Drama
Prosjektleder:
Grete Rypdal
Tel. 2304 8921

 

Sejer er tilbake

20. februar begynner oppfølgeren til krimserien Djevelen holder lyset som fengslet seere landet over i fjor. I TV-versjonen av Karin Fossums elskede Poona møter vi igjen Bjørn Sundquist som den sindige politimannen Konrad Sejer.

Publisert 23.01.2003 09:34. Oppdatert 20.02.2003 08:18.
SE OGSÅ:
Elskede Poona er en kriminalserie i fire episoder over Karin Fossums femte roman om førstebetjent Konrad Sejer.

Konrad Sejer har møtt et grusomt syn i kornåkeren i Elvestad.
Boka kom i 2000 og fikk glitrende kritikker i landets aviser. Fossum ble hedret med Brageprisen, som for første gang ble utdelt for en kriminalroman.

En ny start

51 år gamle Gunder Jomann selger landbruksmaskiner i den vesle bygda Elvestad. Gunder er ensom og trenger en forandring. Inspirert av boka All verdens folk, en gave fra søsteren Marie, tar han en beslutning. Gunder bestemmer seg for å dra til India for å finne en kone.

På en restaurant i Mumbai treffer han Poona Bai. Hun sier ja til å gifte seg med den blåøyde nordmannen, og de to blir viet på den norske ambassaden i India. Men hans dramatiske snuoperasjon for å skape seg et bedre liv ender tragisk.

Gunder drar i forveien hjem uten å ane at han aldri vil få se sin kone levende igjen. Dagen etter hennes varslede ankomst blir hun funnet drept med store skader i ansiktet, bare 1000 meter fra Gunders hjem.

Til India

Gunder Jomann på sin store reise. Foto: NRK
Elskede Poona er spilt inn samtidig med Fossums Djevelen holder lyset, som ble vist på NRK i november i fjor. Elskede Poona skiller seg fra denne med et større persongalleri og mer eksotiske omgivelser.

Deler av serien er lagt til det fargesterke, krydderduftende India. Kontrasten til det erkenorske bygdemiljøet der resten av handlingen utspiller seg, blir slående.

I rollen som Sejer møter vi igjen Bjørn Sundquist, og Christian Skolmen spiller kollega Jacob Skarre, Marika Lagercrantz er Sejers kjæreste Sara. I rollen som Gunder møter vi Trond Høvik, og Meneka Das spiller Poona. Regien er ved Eva Isaksen.

Av Tonje Merete Viken


 
Djevelen holder lyset
10 SISTE SEJER
 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no