skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
Sejer elskede 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > TV-arkiv > Sejer Sist oppdatert 11:01
DENNE SESONGEN: ELSKEDE POONA
Sendetid:
Torsdag 20. og 27. februar kl. 21.45.
Torsdag 6. og 13. mars kl. 21.30.

Trailere:

Episodeguide:

Disse er 'Sejer':
Se bilder:
FORRIGE SESONG:
DJEVELEN HOLDER LYSET
Episodeguide:

Disse er 'Sejer':

Med på settet:

 
Eva Isaksen regissør Sejer
 
NRK Drama
Prosjektleder:
Grete Rypdal
Tel. 2304 8921

 

Sejer-seriene

14. november og to torsdager fremover får seerne følge etterforskeren Konrad Sejer i et nytt spenningsdrama, "Djevelen holder lyset".

Publisert 11.11.2002 09:08.
I "Sejer - Djevelen holder lyset" får unge skuespillere vist seg fram. Øverst f.v. Espen Sandvik, Lasse Valdal, Evy Elise Kasseth Røsten og Hans Olav Brenner.
”Djevelen holder lyset” er basert på Karin Fossums bestselgende roman, og handler om personer som innblandes i drap via tilfeldigheter.

Solgt til utlandet

Da miniserien ”Sejer - Se deg ikke tilbake” ble sendt på NRK1 januar 2000, fikk den svært gode seertall. Markedsandelen lå på 47,5 prosent og serien hadde gjennomsnittlig 845.000 seere. Dette er en av grunnene til at NRK Drama på nytt har satset på krimserien.
Sejer fikk meget gode kritikker og seertall da den ble sendt i Sverige. Produksjonen er også solgt til Nederland og Israel.

Amanda-priser

I tillegg ble det flere Amandapriser for ”Se deg ikke tilbake”. Bjørn Sundquist vant prisen for beste mannlige hovedrolle samt årets ærespris. Eva Isaksen vant Amanda som regissør for beste dramatiske fjernsynsproduksjon.

Den komplekse karakteren Irma spilles av Jorunn Kjellsby (t.h.), mens Anne Marie Ottersen spiller venninnen Runi.

Kjente fjes og unge debutanter

I ”Djevelen holder lyset” finner vi også Bjørn Sundquist i hovedrollen som førstebetjent Konrad Sejer. Christian Skolmen spiller som vanlig politibetjent Jacob Skarre.

Den mest fremtredende karakteren i denne serien er imidlertid Irma, spilt av Jorunn Kjellsby. Irma bærer på en dyster hemmelighet og er ekstremt opptatt av renslighet.
– Dette er en spesiell og sårbar rolle for meg, og jeg brukte to til tre måneder på å gå inn i den, sier Kjellsby.

Ellers er rollelisten preget av yngre skuespillere, som Lasse Valdal i karakteren Andreas og Espen Sandvik alias Zipp. Karakteren Robert, som i første del dreper kjæresten sin, spilles av Hans Olav Brenner. I rollen som den populære og ettertraktede jenta Anita finner vi Evy Elise Kasseth Røsten.

Marika Lagercrantz, alias psykiateren Sara, innleder etter hvert et forhold til Sejer. Andre kjente skuespillere er Anne Marie Ottersen, Jørgen Langhelle og Linn Skåber.

Etterforskerne Jacob Skarre (Christian Skolmen, t.v.) og Konrad Sejer (Bjørn Sundquist, midten) lar seg fascinere av psykiateren Sara Struel (Marika Lagerkrantz).

To på en gang

Like etter at Dramaavdelingen hadde bestemt seg for å satse på "Djevelen holder lyset", ble det besluttet at også ”Elskede Poona” skulle dramatiseres. Dermed måtte prosjektleder, regissør og manusforfatter jobbe parallelt med to serier. Mens den første serien ble filmet jobbet man samtidig med konseptutvikling og manus for den andre.

– I perioder gjorde vi både opptak av "Elskede Poona" og etterarbeid av "Djevelen holder lyset". Derfor var det godt å ha samme crew på begge seriene. Det var en smart måte å produsere på selv om det ble dobbeltkjør. Det var for eksempel praktisk i forhold til dekor og skuespillere, sier prosjektleder for alle Sejer-seriene, Grete Rypdal.

*********************
”Djevelen holder lyset”
Basert på Karin Fossums roman fra 1998
NRK1 fra 14.november
3 episoder
*********************

”Elskede Poona”

”Elskede Poona” er en kjærlighetshistorie som fokuserer på vitner, avhør og tilståelser. Etter at en ung kvinne blir funnet drept på en gresseng blir etterforskerne Konrad Sejer og Jacob Skarre satt på saken.

– Dette er en mer sår og poetisk historie, og handler om en som blir frarøvet sin første kjærlighet. Filmen bygger dessuten på at vitner til drap ikke avslører det fordi de kjenner gjerningspersonen, forteller Eva Isaken, regissør av serien.

Rollelisten består av over 30 karakterer. Som vanlig er Bjørn Sundquist og Jacob Skarre etterforskere, mens Marika Lagercrantz spiller psykiateren Sara. Trond Høvik har den sentrale rollen som Gunder, og Meneka Das spiller hans kjære Poona. Dagrun Anholt alias Linda er et av vitnene som blir betatt av Skarre.

”Elskede Poona” blir ferdig klippet til jul, og bearbeiding av lyd avsluttes i begynnelsen av 2003.

***********************
”Elskede Poona”
Basert på Karin Fossums roman fra 2000
NRK1 før vinteren 2003
4 episoder
************************


 
Djevelen holder lyset
10 SISTE SEJER
 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no