OVERSIKT NYHETER SPORT MUSIKK UNDERHOLDNING FILM LITTERATUR MAT BARN UPUNKT
NRK Redaksjon 21

Her er du: NRK > Programmer > TV-arkiv > Redaksjon 21

Oppdatert 20.06.2002 19:35

NYHETER
Innenriks
Utenriks
Økonomi
Kultur

Sport
Distrikt

Bakgrunn
Magasinet

Siste 48 timer
Sendinger

Trafikk
Vær
 
 

Sending 20. juni

Hvem får bli og hvem må ut?

En ung mann frykter dødsstraff hvis han blir sendt hjem til Iran. Hans forbrytelse er, i følge iranske myndigheter, at han er homofil. UDI vil sende han tilbake til Iran. Samtidig får to flykaprere oppholdstillatelse i Norge. Kim Friele er opprørt.

Sending 20. juni

Munnkurv

Riksadvokat Tor-Aksel Busch vil gi norske forsvarsadvokater munnkurv. Han mener de må få lovfestet taushetsplikt om innholdet i saksdokumenter.

Sending 19. juni

Risikerer ikke dødsstraff

Det har vakt sterke reaksjoner at de to brødrene som kapret et fly i 1993 har fått oppholdtillatelse og jobb i Norge. UDI har begrunnet avgjørelsen med at de to risikerer dødsstraff hvis de blir sendt tilbake til Iran. Denne risikoen avkreftes av iranske myndigheter.

Sending 19. juni

Gjenreising av Afghanistan

Den afghanske nasjonalforsamlingen Loya Jirga har vært samlet siden onsdag i forrige uke for å utnevne Afghanistans nye regjering. Etter flere utsettelser er det meningen at den nye regjeringen skal være klar i kveld. Det har ikke vært en lett prosess.

Sending 18. juni

Flykaprere får bli i Norge

I september 1993 kapret to iranske brødre et russisk Aeroflot-fly i Aserbajdsjan. Nå får de varig opphold i Norge på humanitært grunnlag. En av kaprerne jobber i NRK.

Sending 17. juni

Opera i 2008?

I kveld vedtar Stortinget bygging av nytt Opera-hus i Bjørvika. Prisen skal bli på maksimalt 3, 3. milliarder. Carl I. Hagen er lite begeistret for vedtaket.

Sending 17. juni

Politiet må skjerpe seg

Politifolk begår rundt 5.000 overtramp i tjenesten årlig. Det hevder tidligere politimester i Bergen, Rolf B. Wegner. Han mener overivrige tjenestemenn og kunnskapsmangel er de største problemene, og ber politimestrene skjerpe kontrollen med sine ansatte.

Sending 13. juni

"Pisker opp stemningen"

24. juni arrangeres en demonstrasjon mot Verdensbankens konferanse i Oslo. Etter opptøyene under fjorårets møte i Gøteborg forbereder Oslo-politiet seg på bråk. Politiet overdramatiserer og pisker opp stemningen, mener demonstrantene.

Sending 13. juni

Fiskeplageri

Bård Tufte Johansen får hard kritikk for metoden «catch and release» som han og Lars Lenth bruker i programmet «På fisketur med Bård og Lars». Rådet for dyreetikk mener metoden påfører fisken unødvendig smerte.

Sending 12. juni

Overgrep i den katolske kirke

Siden januar i år er det blitt rullet opp en rekke saker der katolske prester anklages for å ha begått seksuelle overgrep mot barn. Skandalen regnes som den største som har rammet den katolske kirke i moderne tid.

Sending 12. juni

Sultkatastrofe truer Angola

En ny sultkatastrofe er under utvikling i Angola. Leger Uten Grenser melder at minst 600 000 mennesker kan komme til å dø av sult. Organisasjonen har anklaget FN for handlingslammelse og utilstrekkelig innsats for å hindre katastrofen.

Sending 11. juni

Fotballsorg- og glede

Det er nærmest landesorg i Frankrike i dag etter at det franske laget ble slått ut av fotball-VM. Danskene jubler etter sin 2-0 seier over franskmennene og svenskene er fulle av håp før morgendagens kamp mot Argentina.

Sending 11. juni

Vil bygge høyt i Oslo

I en ny rapport går eksperter i Oslo kommune inn for å bygge nye høyhus i sentrum. Direktør i Norsk Form, Peter Butenschøn, kaller det dårlig planlegging.

Sending 10. juni

SV og Høyre miljøverstinger?

Bellonas Frederic Hauge har fått nye venner. SV og Høyre er blitt miljøskurkene, mens Bellona kaller Arbeiderpartiet det mest progressive miljøpartiet i Norge.

Sending 10. juni

"Også udøpte kommer til Gud"

Alle er Guds barn ved fødselen, uansett dåp eller ikke. Det sier presten Helge Hognestad. Halvor Nordhaug, rektor på Menighetsfakultetet kaller det et "krystallklart brudd med vår kirkes lære om dåpen".

Sending 6. juni

Er det en menneskerett å få barn?

På sitt landsmøte lovet Frp at egenandelen på prøverørsbehandling for ufrivillig barnløse skulle bort 1. juli i år. De barnløse jublet, men jublet for tidlig. I går ble det klart at dette likevel ikke er med i budsjettavtalen.

Sending 5. juni

Visste om kaprerne

CIA hadde identifisert to av kaprerne som deltok i terrorangrepene 11. september, men gjorde ingenting for å stoppe dem, skriver det amerikanske magasinet Newsweek. FBI ble ikke informert før det var for sent.

Sending 5. juni

Afrikas siste koloni

Vest-Sahara er Afrikas siste koloni. Etter at Spania i 1975 ga avkall på landet, ble Vest-Sahara utsatt for en ny okkupasjon, denne gang av Marokko. Nå har et firma begynt å lete etter olje utenfor Vest-Saharas kyst. Er det politisk klokt å inngå avtale med Marokko om leting etter olje i et område FN hevder at Marokko ikke adminstrerer?Sending 4. juni

Kan gå på en smell

Årets lønnsoppgjør har gitt flere arbeidstakere grunn til å juble. Dagens advarsel fra Ådne Cappelen, forskningssjef i Statistisk Sentralbyrå, kan fort legge en demper på gleden: Sammen med den rekordhøye kroneverdien kommer årets fete lønnsoppgjør til å sette mange arbeidsplasser i fare.

Sending 4. juni

De priviligertes streik?

Journaliststreiken fortsetter. Aviser uteblir og redaktørene får kjeft fordi de fortsetter å gi ut "substituttaviser".


 
 
SØK

REDAKSJON 21

INTERAKTIVT

ARKIV: SE VIDEO

10 SISTE NYHETER

Debattforum
Copyright NRK © 2001   -  Telefon: 815 65 900  -   E-post: info@nrk.no   -   21.12.2008 13:12