OVERSIKT NYHETER SPORT MUSIKK UNDERHOLDNING FILM LITTERATUR MAT BARN UPUNKT
NRK Toppbanner Lekestue

Her er du: NRK > Programmer > TV-arkiv > Lekestue

Oppdatert 10.02.2002 23:30

LEKESTUE

Roger
Thomas
Kjell
Glør
Endre
Yumi
Helene
Andre roller
 

Skamros til Lekestue

Publisert 16.01.2002 14:20

Den første av åtte episoder i NRK Dramas nye serie "Lekestue", basert på Roger Kurlands roman, ble sendt på NRK1 søndag 6. januar. Serien høstet mange lovord fra tv-anmelderne etter premieren.

Premieren og reprisen på senkvelden torsdag ble fulgt av til
sammen 715 000 seere. De medvirkende, med manusforfatter og regissør Tor M. Tørstad i spissen, våknet opp til begeistrede avisanmeldelser mandag morgen.

"Bra driv, klare typer og fin miljøskildring", skrev Andreas Wiese i Dagbladet, og fortsetter: "Dette er til å tro på, og i motsetning til såpeserien evighetskvern har denne serien noe den gjerne vil fortelle."

Mye stemmer

Per Haddal i Aftenposten mener at "Lekestue" utviser iherdig lekelyst og lykkes på nesten vellystig vis: "..flyter uanstrengt av sted, både med feststøy, kjærlighet og generasjonskonflikter", skriver han. Og: "Svært mye stemmer altså her. Tørstad får brikkene kvikt på plass, sjonglerer med dem i et aktivt filmspråk(.) Hvor klippingen er klar og kjapp, kameravinklinene
litt hulter til bulter, men alltid med en plan. Fotografene følger opp så det er en fryd. Så kraften i uttrykket er der, helt uanstrengt."

Nicolai Cleve Broch har fått mye ros for sin rolle i "Lekestue".

Troverdig

Også VGs anmelder Jørn Pettersen synes serien er vellaget: "Gode skuespillere - godt håndverk. Tett og fin redigering. Nære - og troverdige skildringer. Få dødpunkter - og med et godt utgangspunkt i Roger Kurlands
roman med samme navn fra 1997".

Rollene i "Lekestue" er besatt av en rekke unge skuespillere, flere av dem ganske ukjente for det brede publikum - til nå. De har også fått mye skryt, ikke minst Nicolai Cleve Broch (26) som spiller hovedrollen som Roger."
Nicolai Cleve Broch har en drømmende utstråling og uttrykksfullt keitet kroppsspråk", skriver for eksempel Aftenposten.


 
 
SØK

Rogers hjemmeside
Copyright NRK © 2001   -  Telefon: 815 65 900  -   E-post: info@nrk.no   -   04.01.2009 00:53