skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
toppbanner_hovedscenen_3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > TV-arkiv > Hovedscenen Sist oppdatert 13:10
E-POST:
 
NRK2, fredag 14. mars kl 22.10: Paul Weeden

Livsglad og ungdommelig

Jazzgitaristen Paul Weeden har rundet de 80, og ”Hovedscenen” hyller den eminente musikeren. Lene Midling-Jenssens musikkdokumentar ”Too Young to Be Old” gir oss også et møte mellom Paul Weeden og Grønnes Bad & Jazzforsyning.

Publisert 10.03.2003 17:24.
Lene Midling-Jenssen har fulgt Paul Weeden og Grønnes Bad og Jazzforsyning gjennom det siste året. Hun tar oss med til sørlandsbyen Flekkfjord, på spillejobber, under plateinnspilling og fra feiringen av Paul Weedens 80-årsdag i Oslo i januar.

”Grønnes-musikantene” spiller en viktig rolle i Weedens tilværelse, og han en minst like viktig rolle for dem. Sammen har de nettopp kommet med platen ”Nice but Easy”, med gjestevokalist Hilde Hefte. Musikken er originalskrevet av Paul Weeden og Arne R. Skage. Vi får se tre musikkvideoer med utdrag fra den nye platen.

Møtet med Paul Weeden blir et møte med et menneske med et stort hjerte, en livsglad og grenseløs mann.

Spilt med de store
Paul Weeden er født 7. januar 1923 i Indianapolis. Han vokste opp sammen med gitaristen Wes Montgomery, og som ham valgte han jazzmusikken som en livsvei. Weeden har spilt sammen med utallige kjente stjerner. Han har gitt ut plater og deltatt på andres, både som komponist og gitarist. Han har samarbeidet med navn som Count Basie, Coleman Hawkins, Ben Webster, Lou Bennet, Richard Dorsey, Jimi Hendrix, Clark Terry, Carl Perkins, John Lee Hooker – og mange flere!

Arnestedet Club 7
Mange vil nok huske Paul Weeden fra Club 7 på 70-tallet. Der var han en stor inspirator for mange unge jazz- og bluesmusikere, folk som i dag utmerker seg både her hjemme og ute i den store verden.


Samprodusert program NRK/Lene Midling-Jenssen
Regi: Lene Midling-Jenssen
Prosjektleder: Anne Røthing
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


NRK2, fredag 14. mars kl 22.10: Paul Weeden


 
10 SISTE HOVEDSCENEN
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no