skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
toppbanner_hovedscenen_3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > TV-arkiv > Hovedscenen Sist oppdatert 13:10
E-POST:
 

Takk for oss!

Hovedscenen har sendt sin siste sending, og takker for all oppmerksomhet og hyggelige tilbakemeldinger i løpet av de årene vi holdt på! Følg med på NRK1 søndag ettermiddager for programmer i samme genre som Hovedscenen. Oversikt over programmene vi sendte fra våren 2002 til og med våren 2003 finner du ved å trykke på "Arkiv" til høyre. Hovedscenens nye sider

NRK1, 21., 23. og 25. mai kl 23.20: Festnachspiel

Festspillene i Bergen 2003

I tre programmer vil programleder Arild Erikstad rapportere fra årets festspill i Bergen. Det blir mye musikk, samt reportasjer fra små og store begivenheter fra festspillbyen. Programmene blir sendt direkte på NRK1. Anne Sofie von Otter er blant gjestene i første program.

NRK2 fredag 16. mai kl 20.40 Bamboo Dream

Hovedscenens siste aften

Nylig fikk koreografen Kjersti Alveberg Oslo kommunes kulturpris, og i siste sending av ”Hovedscenen” har programleder Arild Erikstad invitert henne til å si litt om den kinesiske koreografen Lin Hwai-min. Hans danse-fantasi ”Bamboo Dream” følger til musikk av komponistene Arvo Pärt (Estland) og Huang Sheng kai (Kina).

NRK2, fredag 02. mai kl 20.15: Orfeo av Monteverdi

Revolusjonerende opera

Jordi Savall bringer tilbake musikken og sangen i en så vidt mulig autentisk framførelse av hva som av mange blir regnet som musikkhistoriens første opera, Monteverdis ”Orfeo”.

NRK2, fredag 25. april kl 20.10: Festspilldokumentar

Bergen en varig fest!

- Jeg ønsker at Festspillene i Bergen skal ekspandere både i tid og rom, uttalte festspilldirektør Bergljot Jonsdottir da hun presenterte sitt første festspill i Bergen i 1996, en målsetting hun og hennes drabanter rikelig har oppfylt. I kveld er Jonsdottir et sammenbindende midtpunkt i Hovedscenens ”Festspilldokumentar”.

NRK2, fredag 25. april kl 21.15: Jan Garbarek Group i Grieghallen

Garbarek under Bergens himmel

”As if the sky itself were too low ”– under denne vignetten holdt Jan Garbarek Group konsert i Grieghallen under festspillene i byen mellom de syv fjell i fjor. I kveld får vi en timelang redigert versjon av konserten med Garbarek Group.

NRK2, fredag 18. april kl 20.15: Verdis Rekviem

Klassisk påskemusikk

Giuseppe Verdis ”Requiem” er i dag en av de mest fremførte dødsmesser. I kveld fremfører Berlinerfilharmonikerne det mektige verket under sin dirigent Claudio Abbado.

NRK2, fredag 11. april kl 21.25: Moving north

Danmark, Færøyene og Island danser ut

Tre innslag med dans fra Danmark, Færøyene og Island presenteres i kveld på ”Hovedscenen”. Dansefilmene er de første i en serie kalt ”Nordisk dans”.

NRK2, fredag 11. april kl 20.05: Grupo Corpo - del 1

Taktfullt i utakt

Danseensemblet Grupo Corpo både bekrefter og bryter med oppfatningene om hva latinamerikansk dans kan være. Den brasilianske gruppen byr ikke på nasjonale stereotypier, samtidig som dansenumrene er like heftige som livet på hjemlandets solstrender eller like svale som en cool bris.

NRK2, fredag 04. april kl 21.15: Nils Petter Molvær

Profilert jazz-musiker på Rockefeller

Vi møter Nils Petter Molvær i konsertopptak fra Rockefeller i Oslo. 
10 SISTE HOVEDSCENEN
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no