OVERSIKT NYHETER SPORT MUSIKK UNDERHOLDNING FILM LITTERATUR MAT BARN UPUNKT
NRK Hjemmefronten

Her er du: NRK > Programmer > TV-arkiv > Hjemmefronten

Oppdatert 08.02.2001 15:40

HJEMMEFRONTEN

ANNA WAHLGREN "UNPLUGGED"
video video 0-åringen [Real]
video video 1-åringen [Real]
video video 2-åringen [Real]
video video Trassalderen [Real]
video video 3-åringen [Real]
video video 4-åringen [Real]
video video 5-åringen [Real]
video video 6-åringen [Real]
video video 7-åringen [Real]
video video 8-åringen [Real]
video video 9-åringen [Real]
video video 10-åringen [Real]

NRK Troms Krogness vn. 29 9291 Tromsø
Tlf: 77 66 12 00 Fax: 77 66 12 06

 

Sendingen 19. desember

Publisert 11.12.2000 10:33 - Oppdatert 12.12.2000 11:12

"Besteforeldre" var hovedtema i programmet som ble sendt på NRK 2 tirsdag 19. desember kl. 19.30 - med reprise på NRK 1 lørdag 23. desember kl. 12.50

Noen barndomsminner sitter bare som spikret. Mødre husker gjerne den første Barbien, de første glansbildene, den nye dokkevogna. Men mange foreldre - flest fedre - har noen av sine aller sterkeste barndomsminner om de fire maskerte gutta i Kiss. En ung mann har skrevet en hel roman om en liten gutts barndom som lidenskapelig Kiss-fan. ”Destroyer” heter den, og forfatteren, Lars Ramslie får du møte i kveldens Hjemmefronten.

I dag er Gene Simmons og de andre i Kiss gamle nok til å være besteforeldre, og kanskje er de det også. For besteforeldre er i en rivende utvikling. De jobber, trener, fester, reiser – og fyller fritida med alle mulige slags aktiviteter. Er det rart mange foreldre sukker og sier: ”Besteforeldre nå til dags!” - Hvor ble det egentlig av de gode, gamle besteforeldrene som alltid hadde god tid - og en vaffel på lur?

I debatten skal vi undersøke hva som er myter og hva som er sannhet om den nye generasjonen besteforeldre. Du får du møte Leif J. Olsen, forfatter (blant annet av boka "Kunsten å være bestefar") og bestefar til 11, Cathrine Langeland, småbarnsmor og Heidi Gautun, sosiolog ved FAFO.

I motsetning til alle andre reality-tv varianter på tv, så er det ingen som blir stemt ut i vår versjon. I familien Smeplass er alle sju på plass, og alle trengs når det går mot jul.

Du har fått mer eller mindre gode forbrukertips i hele høst, og i dag skal du få to: Ett tips til deg som liker å lage ting, og ett for oss som foretrekker å kjøpe ting.

Det finnes nemlig ekstrautstyr til den gode, gamle sparken som kan gjøre livet både morsommere og mer praktisk for unger og voksne. Har du god tid nå før jul, kan du snekre deg en ”sluffe” – en praktisk spark”barnevogn” som var vanlig for noen tiår siden, men som i dag vekker stor oppmerksomhet på glattholka. Så er du nevenyttig - og har noen timer og et fåtall hundrelapper å spandere – kan den bli din!

For de med ti tommeltotter kan vi imidlertid anbefale en spark-plog til ca. 400 kroner. Ikke bare holder den ungene sysselsatt: I tillegg kan du få dem til å måke oppkjørselen, mens de tror at de bare er ute og leker.

Anna Wahlgren har gitt oss all den informasjonen vi trenger om barna på de ulike årstrinn – og i dag har vi kommet fram til den harmoniske 10-åringen. Men før det: Hjemmefronten har også en egen husbaby som har blitt et år eldre for hver uke som har gått i høst. Vi har sett tegn på det tidligere, men nå begynner det å skrante mellom mor og far.

Og her er løsningen på vårt absolutt siste dilemma i denne omgang: Svigerforeldrene dine vil at dere skal feire jul hos dem i år også. Partneren din og ungene synes det er helt topp, mens du selv like gjerne kunne feiret jul alene i en tønne i Niagarafossen. Hva gjør du?

SE OGSÅ:
 • God Jul? 


 •  
   
  SØK

  Hjemmefronten Banner
  AKTUELT DILEMMA
  Dilemmaene var konkrete problemstillinger som vi ville at du skulle ta stilling til og stemme over. Her er resultatet:

  INN- OG UTKURV

  VIDEO + ARKIV

  10 SISTE HJEMMEFRONTEN
  12.12.2000 08:18
  Hjemmefronten er ferdig

  Copyright NRK © 2001   -  Telefon: 815 65 900  -   E-post: info@nrk.no   -   02.01.2009 21:01