OVERSIKT NYHETER SPORT MUSIKK UNDERHOLDNING FILM LITTERATUR MAT BARN UPUNKT
NRK Hjemmefronten

Her er du: NRK > Programmer > TV-arkiv > Hjemmefronten

Oppdatert 08.02.2001 15:40

HJEMMEFRONTEN

ANNA WAHLGREN "UNPLUGGED"
video video 0-åringen [Real]
video video 1-åringen [Real]
video video 2-åringen [Real]
video video Trassalderen [Real]
video video 3-åringen [Real]
video video 4-åringen [Real]
video video 5-åringen [Real]
video video 6-åringen [Real]
video video 7-åringen [Real]
video video 8-åringen [Real]
video video 9-åringen [Real]
video video 10-åringen [Real]

NRK Troms Krogness vn. 29 9291 Tromsø
Tlf: 77 66 12 00 Fax: 77 66 12 06

 

Sendingen 7. november

Publisert 25.10.2000 10:38 - Oppdatert 07.11.2000 21:19

Her finner du mer om innholdet i programmet som ble sendt på NRK 2 tirsdag 7. november kl. 19.30 - med reprise på NRK 1 lørdag 11. november kl. 14.25

Lyd og video-ikon nytt
 • video video Program 6 i sin helhet [Real]  


 • Hovedtema for denne sendingen er: "Mobbing"

  Tusenvis av unger mobbes hver dag, men mye tyder på at det er mobberne som klarer seg dårligst seinere i livet.
  55 tusen barn mobbes så mye at de hver eneste dag gruer seg til å gå på skolen. Hjemmefronten har møtt mora til en av dem som mobber.

  I debatten etter reportasjen får du møte Helga Johannessen, mor til et mobboffer – og aktiv i Anonyme Foreldre Av Mobbeofre foreningen – Olav Aalberg, handlekraftig far som valgte å angripe problemet offensivt – og Erling Roland, mobbeforsker med mange synspunkter på hvem, hvorfor – og framtidsutsiktene til både for mobber og offer.

  Mens Robinson og Baren og 71 grader nord ruller og går i andre kanaler, fortsetter vi i Hjemmefronten med vår egen reality-tv-variant. Men det er lite intriger, lite baksnakking, nok mat – og ingen blir stemt ut i slutten av hvert program.
  I vår dokudrama-familie råder fortsatt harmonien – til tross for hverdagens mange prøvelser. I dag er det spysjuke og bursdag som dominerer hjemme hos familien Smeplass.

  Vi har fått en mail fra Bente Kristin. Hun forteller at da hun var liten, hadde moren en slags plasttrakt som ble plassert på hodet til ungene for at de skulle unngå å få sjampo i øynene når de vasket håret. Nå har Bente Kristin fått ei lita jente sjøl, og lurer på om slike dingser finnes fortsatt.
  Det gjør de. Den vi fant koster 29 kroner i butikker som selger barneartikler. Men også her finnes det et utall varianter

  Og så skal du få se et skrekk-eksempel på hvor ille det kan gå – hvis du ikke bruker en sånn dings - hentet fra ”Mattis”-serien som gikk på NRK for mange år siden.

  Vi får nemlig besøk av Kalle Fürst, barne- og ungdomssjef i NRK– en mann som i sin tid lagde barne-tv om hvordan han oppdro ungene sine. Han forteller blant annet om oppdragelse før og nå – om hvordan han tror at barne-tv kommer til å utvikle seg framover.

  Anna Wahlgren har med mer eller mindre hell oppdratt et par, tre generasjoner nordiske foreldre. I Hjemmefronten tar hun for seg barna – år for år. I dag er det 4-åringens tur, han har faktisk en del til felles med Amundsen og Nansen. Han liker å oppdage ting.

  Og – til slutt - i lenken under finner du seernes svar på ukens dilemma – om sønnen som har vært uheldig og veltet sykkelen sin over panseret på naboens nye Mercedes.

  Men - OBS! Dette var et "narrespørsmål" - siden en skade som dette normalt dekkes av innboforsikringen din. Det er nemlig svært sjelden at barn under skolepliktig alder blir rettslig erstatningspliktige, siden det dreier seg om uaktsomhet.

  SE OGSÅ:
 • Ungen ødelegger! 


 • LENKER
 • Anonyme Foreldre Av Mobbeofre 
 • Pusterommet - Vold og mobbing-relaterte lenker (Høgskolen i Vestfold) 


 •  
   
  SØK

  Hjemmefronten Banner
  AKTUELT DILEMMA
  Dilemmaene var konkrete problemstillinger som vi ville at du skulle ta stilling til og stemme over. Her er resultatet:

  INN- OG UTKURV

  VIDEO + ARKIV

  10 SISTE HJEMMEFRONTEN
  12.12.2000 08:18
  Hjemmefronten er ferdig

  Copyright NRK © 2001   -  Telefon: 815 65 900  -   E-post: info@nrk.no   -   02.01.2009 19:30