OVERSIKT NYHETER SPORT MUSIKK UNDERHOLDNING FILM LITTERATUR MAT BARN UPUNKT
NRK Hjemmefronten

Her er du: NRK > Programmer > TV-arkiv > Hjemmefronten

Oppdatert 08.02.2001 15:40

HJEMMEFRONTEN

ANNA WAHLGREN "UNPLUGGED"
video video 0-åringen [Real]
video video 1-åringen [Real]
video video 2-åringen [Real]
video video Trassalderen [Real]
video video 3-åringen [Real]
video video 4-åringen [Real]
video video 5-åringen [Real]
video video 6-åringen [Real]
video video 7-åringen [Real]
video video 8-åringen [Real]
video video 9-åringen [Real]
video video 10-åringen [Real]

NRK Troms Krogness vn. 29 9291 Tromsø
Tlf: 77 66 12 00 Fax: 77 66 12 06

 

Sendingen 31. oktober

Publisert 18.10.2000 11:04 - Oppdatert 01.11.2000 08:16

Her finner du mer om innholdet i programmet som ble sendt på NRK 2 tirsdag 31. oktober kl. 19.30 - med reprise på NRK 1 lørdag 4. november kl. 14.15

Lyd og video-ikon nytt
 • video video Program 5 i sin helhet [Real]  


 • Hovedtema for denne sendingen er: ”Barneoppdragelse – privatsak eller ikke?”

  Verden er full av drittunger. Ja, ikke mine barn selvfølgelig – og sikkert ikke dine heller – men alle de andre. Hvor mange ganger har du ikke hatt lyst til å gripe inn overfor foreldre som tydeligvis har null kontroll på avkommet sitt? Men tør vi å gjøre det? Tenk om noen kritiserte DIN barneoppdragelse? Bare innrøm det – du får piggene ut med en gang.

  Mesteparten av dagen setter vi jo bort ungene våre. I barnehager, hos dagmammaer, i skolefritidsordninger og skoler. Og betyr ikke det at læreren er en minst like viktig oppdrager som du selv?

  Hjemmefronten får besøk av to mødre blant annet for å diskutere hvorfor barneoppdragelse er så tabubelagt. Liv Evenstad og Unni Igesund er begge med i et foreldrenettverk der de bor. Åtte damer har sørget for at ungene i gata må forholde seg til en samkjøring av reglene.
  Men vi lar selvsagt ikke mannen gå i glemmeboka av den grunn. Psykolog Willy-Tore Mørch deltar også i debatten - med synspunkter på hva man bør gjøre med tabuene, hvordan man kan forholde seg til andres og egne unger.

  I vår faste dokudrama-familie er det snart bursdag på gang, Det er klart for femte episode i vår serie om familien Smeplass. I dag har de tatt med seg kameraet på basar, på skolen – og så har Bjørg snart bursdag.

  Og bursdag er også temaet i Trude Marsteins første barnebok. En bok som kan få deg til å avlyse alle barnebursdager i all framtid. Dagens gjest fikk Tarjei Vesaas debutantpris for ”sterk sult, plutselig kvalme” og ho fikk masse skryt for ”plutselig høre noen åpne en dør” som kom i vår. Og nå kommer hun altså med barneboka ”Happy Birthday” - som hun også leser et utdrag fra.

  I Anna Wahlgrens serie med bruksanvisninger for barn fra 0 år og oppover, har vi kommet fram til 3-åringen. Trassalderen er passert – og det kan bare gå en vei… eller…

  Dagens forbrukertips er så bra at du kan spare nesten 5000 kroner. i butikken koster nemlig en sykkeltilhenger mellom 2000 og 5000 kroner – litt avhengig av materiale, og utstyr som veltebøyle og stofftrekk. Vårt hjemmesnekra alternativ er basert på en bilstol, stålmateriale for 100 kroner og to barnevognhjul fra fyllinga. Du må ha hjelp av en som kan sveise, og har du ikke det hjemme – så prøv nabopuben til nærmeste skipsverft en sen lørdag kveld.


   
   
  SØK

  Hjemmefronten Banner
  AKTUELT DILEMMA
  Dilemmaene var konkrete problemstillinger som vi ville at du skulle ta stilling til og stemme over. Her er resultatet:

  INN- OG UTKURV

  VIDEO + ARKIV

  10 SISTE HJEMMEFRONTEN
  12.12.2000 08:18
  Hjemmefronten er ferdig

  Copyright NRK © 2001   -  Telefon: 815 65 900  -   E-post: info@nrk.no   -   02.01.2009 19:17