OVERSIKT NYHETER SPORT MUSIKK UNDERHOLDNING FILM LITTERATUR MAT BARN UPUNKT
NRK Hjemmefronten

Her er du: NRK > Programmer > TV-arkiv > Hjemmefronten

Oppdatert 08.02.2001 15:40

HJEMMEFRONTEN

ANNA WAHLGREN "UNPLUGGED"
video video 0-åringen [Real]
video video 1-åringen [Real]
video video 2-åringen [Real]
video video Trassalderen [Real]
video video 3-åringen [Real]
video video 4-åringen [Real]
video video 5-åringen [Real]
video video 6-åringen [Real]
video video 7-åringen [Real]
video video 8-åringen [Real]
video video 9-åringen [Real]
video video 10-åringen [Real]

NRK Troms Krogness vn. 29 9291 Tromsø
Tlf: 77 66 12 00 Fax: 77 66 12 06

 

Sendingen 24. oktober

Publisert 27.09.2000 15:51 - Oppdatert 25.10.2000 08:59

Her finner du mer om innholdet i programmet som ble sendt på NRK 2 tirsdag 24. oktober kl. 19.30 - med reprise på NRK 1 søndag 28. oktober kl. 13.00


Lyd og video-ikon nytt
 • video video Program 4 i sin helhet [Real]  


 • Hovedtema for denne sendingen var: "Stebarn og steforeldre"

  Snøhvit hadde en fæl en. Hans og Grete stakk av fra sin. Askepott sleit med en ordentlig sur en. "Stemora" - ordet klinger omtrent like godt som veskenapper eller bankraner.
  Sånn er det i eventyrene. Virkeligheten er imidlertid langt mer nyansert. Over 50 tusen barn lever med en stemor eller stefar i dag, og de færreste opplever "eventyr-tilstander". Men - hva gjør vi hvis det oppstår problemer? Et par av spørsmålene programleder Danny Pellicer vil ha svar på er: Hva gjør man hvis man rett og slett ikke liker partnerens barn? Eller de ikke liker DEG?

  Visste du at forstavelsen ste- betyr ”frarøvet”, ”avstumpet” eller ”det som ikke er helt perfekt”? Du skal blant annet få møte en mann som nå gjør opprør mot den stemoderlige behandlingen av de mange tusen steforeldrene rundt omkring. Steinar Olafsen er - sammen med familen - initiativtaker til Foreningen for Stedagens fremme. (Se lenken under)
  I debatten medvirker også forfatteren Ingeborg Arvola, som har skrevet ungdomsboka ”Blod, snørr og tårer” - om Simon som prøver å terrorisere stefaren ut av huset. Mye av stoffet har hun hentet fra sin egen oppvekst som stebarn. I dag er hun stemor selv.
  Siste debattant er familieterapeut Leidis Mathisen som blant annet holder kurs for par i stefamilier. Og som har møtt mange - både stebarn og steforeldre - som har hatt problemer med å akseptere hverandre.

  Det skjer noe med folk når de får barn. man får nye verdier, man blir bekymra for luftforurensing, man fylles opp av mors- eller farskjærlighet – og man får en ubendig trang til å dra familien på tur. Foreldrene til de fem små damene i familien Smeplass er intet unntak. Her er fjerde episode.

  Det er viktig å holde de små reine. Dagens dings - som lille Hauk nyter uhemmet - er Tummytub, som fungerer som en trygg og god surrogatlivmor og som brukes på fødeavdelinger rundt omkring. Men det finnes også andre utgaver på markedet. Og har du fantasi og improviseringsevne finnes det alternativer...

  Kan trassalderen sammenlignes med midtlivskrisen til en mann i 40-åra? Dette får du svar på når Anna Wahlgren forteller om 3-åringene.

  Er det riktig at skattepengene våre går til skuespillere som gjør alt for å skremme vettet av små barn? I dag slipper vi til ei dame som drømmer om å ta livet av alle barna som fins i hele verden: Oversjefsheks Makka Kleist fra Hålogaland Teaters oppsetning av Roald Dahls ”Heksene”.

  Og – til slutt - i lenken under finner du seernes svar på ukens dilemma – om han som må velge mellom jakta og svigermors 70-årsdag.

  SE OGSÅ:
 • Jakta framfor alt? 


 • LENKER
 • Foreningen for stedagens fremme 


 •  
   
  SØK

  Hjemmefronten Banner
  AKTUELT DILEMMA
  Dilemmaene var konkrete problemstillinger som vi ville at du skulle ta stilling til og stemme over. Her er resultatet:

  INN- OG UTKURV

  VIDEO + ARKIV

  10 SISTE HJEMMEFRONTEN
  12.12.2000 08:18
  Hjemmefronten er ferdig

  Copyright NRK © 2001   -  Telefon: 815 65 900  -   E-post: info@nrk.no   -   02.01.2009 18:33