skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
eurosong 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > TV-arkiv > Eurosong > Eurosong 2002
Eurosong sendes direkte lørdag 25. mai fra 21.00 - 0.00 på NRK1.

 
Vinneren av Eurosong-finalen 2002
Latvia ledet avstemningen og hadde Malta i ryggen. Da Litauen skulle avgjøre avstemningen som siste stemmegiver, stod spenningen i taket. Litauen ødela ikke for nabolandet: Marie N. fra Latvia vant.

Eurokato rapporterer:

Nytt baltisk GP-sjokk

Så ble Europa tatt på senga igjen! Outsiderne Latvia og Malta gjorde alle forhåndstips til skamme og fulgte hverandre helt fram til siste land avga sine poeng.

En kveld i bilder:

Se bildene fra Eurosong

Latvia er årets vinnere av Eurosong-finalen, men slett ikke de eneste som på en aller annen måte leverte minneverdige bidrag. Her kan du se bildene av alle de som gjorde finalen verdt å følge.

Stein Jo og Erlend intervjuer - Eurosong 2002

Party, party, party!

Estland, Frankrike og Belgia var Haldor Lægreids favoritter, Sverige var Ketil Stokkans. Både Haldor og Ketil har opplevd å få null poeng i Eurosong-finalen. Likevel var alle enige om at det hadde vært en fin tur.

Eurosong 2002 i Estland

Klassisk Eurosong-finale

Flere hundre millioner TV-tittere så de 24 melodi-bidragene til årets Eurosong-finale. En klassisk pop-konkurranse ispedd et drag-show, to boyband og null poeng til Norge.

Nettavstemningen:

Sverige vinner i Norge

Latvia vant i Tallin, men i Norge er det fremdeles Sverige som er mest populære. I nrk.nos nettavstemning vant Sverige foran Bosnia og Israel.

Eurosong 2002 - Stein Jo og Erlend kommenterer

Herreys er hurragjeng

Stein Jo og Erlend slår på tråden til Herreys-brødrene i Sverige. Brødrene vant Eurosong-finalen i 1984 og sitter benket foran skjermen hvert år. Herreys tror Sverige er favoritter, merkelig nok...

Ståkarakter til estisk TV:

Generalprøven overstått

Aller siste prøve på Eurosong-showet er over, og det er nå bare selve finalen som gjenstår. Les Kato "EuroKato" Hansens stemningsrapport.

Svar på spørsmålene og vinn:

Eurosong-nøtter

Påskenøtt-general Roald Øyen var i kveld på banen med en spesialutgave av sine oppgaver i anledning kveldens Eurosong-finale. Se svarene her.

Ny rapport fra Kato Hansen, alias EuroKato:

Sverige og Estland seiler opp

NRKs utsendte overværer generalprøvene før lørdagens store finale i Eurosong. Lederen for den norske Grand Prix-klubben, EuroKato, tror fortsatt på Tyskland og Frankrike, men mener også Sverige og vertsnasjonen har vinnersjanser.

Fjorårets tapere deltar for NRK2:

-Ikke bra med seriøse deltagere

Stein Jo og Erlend fra "Slå på ring" liker Grand Prix-sanger. Så lenge de ikke er ment så seriøst. Forhåndsfavorittene Sverige har de derfor ikke mye til overs for - medmindre mistanken om at en av syngedamene faktisk er mann stemmer.

Eurosong dagen før dagen:

Tyskland Eurosong-favoritt dagen før dagen

Tyskland er blant favorittene, hevder vår Eurosong-ekspert Kato Hansen (leder for den norske Grand Prix-klubben) som er på plass i Tallinn dagen før den store finalen. Les EuroKatos rapport fra Estland.

Unik puslespill-premie

Når "Slå på ring"-gutta inviterer til alternativ Eurosong-kveld på NRK2 lørdag, deler de også ut premier. Som dette spesial-produserte puslespillet av dem selv.

NRK-humoristenes Eurosong-minner:

- Ble skuffet da Lindfors mistet skjørtet

"Ein bisschen Frieden", Bobbysocks og Lill Lindfors' manglende skjørt. Dette har brent seg fast i hjernene til Anne-Kat. Hærland, Geir Schau og Rune Gokstad som spesielle Eurosong-øyeblikk.
Del ditt Grand Prix-minne med oss!

Eurosong 2002 parallell-sending:

Interaktiv Grand Prix

Mens den europeiske finalen i Grand Prix sendes på NRK1, kan du delta i en helt ny seeropplevelse på NRK2. Vær med i SMS-chat og se "Slå på ring"-gutta kommentere i "Eurosong 2002 Interaktiv".

Eurosong 2002:

Hør låtene og stem på din favoritt!

Vi hadde vel nesten ikke trodd det, men til tross for at hverken Jahn Teigen eller noen andre nordmenn får delta i årets Eurosong-finale går arrangementet sin gang i Tallinn. Et plaster på såret: her kan du høre låtene og stemme på din favoritt.

Slik gikk det i fjor:

Estland vant Eurosong 2001

Kraftdisco med 80-tallspreg, med bassen i bånn og et spastisk kor. Legg til rosa hangglider-snipper og du har vinneren av Eurosong 2001. Se video.

Komplett oversikt:

Norges bidrag og plasseringer gjennom tidene

Lurer du på hvordan det gikk med Norge når? Her får du en fullstendig oversikt over norske sanger og plasseringer fra Nora Brockstedt til Halldor Lægreid.

 
AVSTEMNING
10 SISTE EUROSONG
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no