OVERSIKT NYHETER SPORT MUSIKK UNDERHOLDNING FILM LITTERATUR MAT BARN UPUNKT
NRK Toppbanner det tredje tegnet

Her er du: NRK > Programmer > TV-arkiv > Det tredje tegnet

Oppdatert 25.03.2002 12:07

Nora
KRISTIN: Ingrid Brænd Eriksen
MARTIN: Lasse Lindtner
Johannes Brømer
TOBIAS: Severin Pacher
ASBJØRN SØRBØ: Sigmund Sæverud
FRIDA: Marianne Krogh
GUNHILD: Kirsten Hofseth
De øvrige rollene
Gåtefull dramaserie
 

Høye seertall for serien:

Godt mottatt

Publisert 04.03.2002 14:37 - Oppdatert 04.03.2002 15:06

Premieren på "Det tredje tegnet" ble jevnt over godt mottatt av TV-kritikerne i pressen. Gledelig var det også med svært høye seertall; hele 630.000 fulgte seriestarten, 43% av alle som så TV på det tidspunktet. Det bør óg nevnes at andre episode hadde 463.000 seere, til tross for godt annonserte nypremierer på samme tidspunkt både på TV2 og TV3.

Svært gode seertall

I følge NRK Forskningen pleier dramaserier i denne sendeflaten på søndager grovt sett å ha 4-500.000 seere. Med en markedsandel på 43%, og hele 630.000 som så første episode, fikk "Det tredje tegnet" en god start.

Skryt til skuespillerne

TV-kritikerne i hovedstadspressen var godt fornøyd med første episode. Med overskriften "Tegn av uhygge" skriver Stein Østbø i VG bl.a. at seriepremieren "...bar bud om en spennende følgjetong med utvikling på flere plan". Han mener at persongalleriet etableres godt og at "...vi tvinges til å følge med videre, ikke minst på grunn av en solid cliffhanger ved episodens slutt". "Skuespillerne gir dessuten sine roller en naturlighet og troverdighet som vi ikke har vært bortskjemte med i norske dramaserier", avslutter Østbø.

Per Haddal i Aftenposten fikk "Litt av en munnfull" i en serieåpning med "Mange motstridende ingredienser i stemningsmettet ungdomsserie som får oss til å smake videre". Videre skriver Haddal at "Etter første episoden av seks er seeren ekstra og oppriktig nysgjerrig". Heller ikke Aftenposten unnlater å nevne skuespillerprestasjonene: "Det fyrrige manus setter skuespillerne, amatører som profesjonelle, på prøver de består".

Adresseavisens Trygve Lundemo var ikke fullt så begeistret. Men selv om han mente det var "forvirrende vestlandsmystikk", så ville også han fremheve skuespillerne: "Publikum får i hvert fall møte to dyktige tv-debutanter. Helle Hennum Haugsgjerd og Ingrid Brænd Eriksen, henholdsvis 19 og 21 år gamle, spilte riktig så godt under ellers uklare omstendigheter i går".


 
 
SØK

Episoderesyméer
Debutanter i hovedrollene
Teamet bak serien
Moderne teknikk
Musikken til serien
Gjestebok
Innspillingen
Prosjektgruppa
INFO
Serien sendes på NRK1 søndager kl. 20.15 med reprise på torsdag kveld
---------------------------------
---------------------------------
Spørsmål og svar som kan være av interesse for flere vil bli lagt ut i gjesteboka
---------------------------------
Fikk du ikke sett forrige episode? Husk reprisen, eller velg Episoderesyméer
---------------------------------
Ansvarlig for nettsidene:

Copyright NRK © 2001   -  Telefon: 815 65 900  -   E-post: info@nrk.no   -   04.01.2009 10:58