skilleFrokost-TV oppskrifterskilleQUIZ!skilleMat med Tinaskille_slutt
Barmeny 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > TV-arkiv > BarmenY
 
 
SISTE SAKER:
Barmeny er avsluttet.
Spørsmål om denne siden kan rettes til mat@nrk.no

 Skille

Lundefugl

Lars Barmen var på Færøyene. Der har de fangstrettigheter til lundefugl. I våre butikkdisker derimot er fuglearten naturlig nok mangelvare, men rype er et godt alternativ.

Publisert 12.09.2001 10:52.

Lundefugl

4 pers

8 lundefugl
4 ss soyaolje
1 løk
2 gulrøtter
1 purreløk
6 ss hvetemel
2 dl fløte
evt.1 ts sukkerkulør
3 ss bringebærsyltetøy

Flå lundefuglene, ta ut bryststykket, og skyll dem i kaldt vann. Tørk av på et papir eller klede og brun dem i olje i en stekepanne.
Legg brystene i en kjele og hell over vann til det dekker kjøttet. Tilsett løk, gulrøtter og purreløk. Kok opp og la det trekke i en time.
Smak til med salt og pepper. Skum av under koking.
Sil av kraften og behold kjøttet varmt.
Bland hvetemel med 1 dl kaldt vann og tilsett dette i kraften under omrøring. Tilsett fløte og evt. sukkerkulør. Smak til med salt og pepper og
tilsett bringebærsyltetøy.
Ha lundefuglene tilbake i sausen og la de trekke i 10 minutter.
Server med kokte erter, kokte pærer med bringebærsyltetøy og kokte


Tina Nordström

Alle Tina Nordströms oppskrifter finner du her.

Kokke-Lise

Alle Lise Finckenhagens oppskrifter finner du her.



Lars Barmen

Lars ledet Barmeny som gikk i over fem år på NRK. Se oppskriftene her.

Eide og Morris

Linda Eide og en Morris finner nisjer innen matlaging i vårt langstrakte land.

 
OPPSKRIFTER PÅ E-POST
Få e-post hver fredag med smakfulle oppskrifter, gode tips til kjøkkenet og de siste matnyhetene:
SØK ETTER OPPSKRIFTER
Skriv inn en ingrediens, navn på retten eller kokk for å søke blant oppskriftene våre:
GÅ TIL OPPSKRIFTENE

Kylie Kwong

En av Australis mest populære kokker som tilbereder kinesisk mat som du aldri har sett det før.

 

Gastronomi

Henry Notaker leder vei i den gastronomiske verden. Se programmene og mer her.

Kokkekamp

Programmet der det ble konkurrert om matretter. Oppskriftene finner du her.

Pix
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no