skilleFrokost-TV oppskrifterskilleQUIZ!skilleMat med Tinaskille_slutt
Barmeny 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > TV-arkiv > BarmenY
 
 
SISTE SAKER:
Barmeny er avsluttet.
Spørsmål om denne siden kan rettes til mat@nrk.no

 Skille

Løk

Løk forbinder de fleste med tårer. Når tårene er tørket, er det utrolig mange gode retter som kan lages av nettopp løken.

Publisert 03.01.2001 10:31. Oppdatert 03.01.2001 10:50.

LØKTERTE

Tertebunn: (2 stk)
500 g hvetemel
375 g smør
½ ts salt
½ dl kaldt vann
Bland mel, smør og salt i en mikser og kjør til en jevn masse. Spe med vann og kjør videre til deigen samler seg til en klump.
Ta deigen ut av mikseren og pakk den i plast. Oppbevar den i plast i minst en time.
Kjevle ut deigen til 3 mm tykkelse og legg den i en terteform .
Prikk deigen og stek terten på 175 grader i 15 minutter .

Fyll:
80 bacon
3 ss olje
4 store gule løk
2 egg
1 dl fløte
1 dl melk
salt, pepper
Skjær bacon i fine terninger og stek dem nesten sprø i en stekepanne. Skjær løken i tynne skiver og stek dem sammen med olje og bacon på svak varme i 15 minutter .
Bland egg, fløte og melk godt sammen og smak til med salt og pepper.
Ha løken over i tertebunnene og hell eggemassen over. Stek tertene videre på 110 grader i ca 15 minutter. Ta ut tertene og la dem hvile 10 minutter før de deles i serveringsstykker .

LØKFRIKASSE

700 g assorterte løk av alle typer
1 dl av kokekraften fra løken
1 dl fløte
3 ss smør
1 ss rød pepper
salt, pepper
Kok opp vann, tilsett litt salt . Skrell løkene og del de største i båter.
Ha løkene i vannet, start med de som tar lengst tid og fortsett med de som trenger kortere koketid. Kok til de er møre.
Sil 1 dl av kokekraften over i en ny kjele og tilsett fløte. Kok opp. Pisk inn smør, tilsett rød pepper og smak til med salt og evt. pepper .
Anrett løkene på tallerkener og fordel sausen over.

LØKSUPPE

50 g bacon
2 ss olivenolje
4 løk
6 dl oksekraft
salt, pepper
4 loffskiver
80 g ost
Finkutt bacon og stek det i en kasserolle. Skrell løkene og skjær dem i tynne skiver, la dem surre sammen med bacon og olje på svak varme til løken er blank. Tilsett oksekraft og la suppen koke minst en time.
Smak til suppen med salt og pepper. Ha suppen over i ildfaste suppeskåler og legg brødskiver på toppen. Legg ost på toppen og gratiner i ovn på 230 grader i 3-4 minutter .

RØDLØKKOMPOTT

3 rødløk
1 ss olje
¼ dl rødvinseddik
¼ dl balsamicoeddik
2 ss rosiner
2 ss smør
salt, pepper, sukker
Skrell og kutt rødløk i tynne skiver. Kok dem sammen med rosiner og eddik og la det kok til 2 ss væske gjenstår. Tilsett smøret og rør det godt inn.
Smak til med salt, pepper og evt. litt sukker .


Tina Nordström

Alle Tina Nordströms oppskrifter finner du her.

Kokke-Lise

Alle Lise Finckenhagens oppskrifter finner du her.



Lars Barmen

Lars ledet Barmeny som gikk i over fem år på NRK. Se oppskriftene her.

Eide og Morris

Linda Eide og en Morris finner nisjer innen matlaging i vårt langstrakte land.

 
OPPSKRIFTER PÅ E-POST
Få e-post hver fredag med smakfulle oppskrifter, gode tips til kjøkkenet og de siste matnyhetene:
SØK ETTER OPPSKRIFTER
Skriv inn en ingrediens, navn på retten eller kokk for å søke blant oppskriftene våre:
GÅ TIL OPPSKRIFTENE

Kylie Kwong

En av Australis mest populære kokker som tilbereder kinesisk mat som du aldri har sett det før.

 

Gastronomi

Henry Notaker leder vei i den gastronomiske verden. Se programmene og mer her.

Kokkekamp

Programmet der det ble konkurrert om matretter. Oppskriftene finner du her.

Pix
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no