skilleFrokost-TV oppskrifterskilleQUIZ!skilleMat med Tinaskille_slutt
Barmeny 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > TV-arkiv > BarmenY
 
 
SISTE SAKER:
Barmeny er avsluttet.
Spørsmål om denne siden kan rettes til mat@nrk.no

 Skille

Potet

En potet kan brukes til det meste, sies det. Det er riktig! Lars Barmen viser hvordan

Publisert 02.01.2001 14:35. Oppdatert 02.01.2001 14:43.

GRATINERTE POTETER

4 store poteter
3 dl melk
1 hvitløksfedd
salt, pepper, muskat
40 g ost (parmesan, comte eller annen ost etter smak)
Skrell og skjær potetene i tynne skiver. Ha skivene i en kasserolle med melk, krydder og skiver av hvitløk. Kok opp og la det trekke 3-4 minutter. Legg potetene over i ildfast form.
Skjær skiver av osten og legg på toppen. Bak i ovn på 170 grader i 45 minutter.

OVNSBAKTE MANDELPOTETER

10 mandelpoteter
4 ss olivenolje
salt, pepper
Skjær mandelpotetene i båter og legg dem i ildfast form. Drypp over olivenolje, salt og pepper. Bak i ovn på 230 grader i 14 minutter.

VARM CARPACCIO AV BLÅPOTET

300 g blåpotet
100 g mandelpotet
4 ss olivenolje
1 ss vineddik
20 g parmesan
italiensk persille til pynt
Vask og skjær potetene i tynne skiver. Kok dem i lettsaltet vann til de er møre. Sil av vannet og fordel potetene på 4 tallerkener. Drypp olivenolje, eddik, salt og pepper over.
Skjær parmesan i tynne skiver med ostehøvel og dryss over. Pynt med italiensk persille.

FIN POTETSTAPPE

400 g mandelpotet
3 ss smør
4 dl melk
2 ss soltørket tomat
2 ss basilikum
Skrell potetene og kok dem helt møre i usaltet vann. Sil av vannet og damp dem til all fuktigheten er forsvunnet. Tilsett smør og rør til smøret er smeltet. Tilsett melk og rør godt sammen. Smak til med salt og pepper.
Grovhakk tomater og basilikum og tilsett i stappen.

GROV POTETPURÉ

400 g mandelpotet
3 ss smør
4 dl melk
salt, pepper
Vask potetene godt og kok dem møre i usaltet vann. Sil av vannet og damp dem helt tørre. Tilsett smør og knus det sammen med potetene.
Spe med melk og arbeid godt sammen, smak til med salt og pepper.

POTETSUPPE

200 g mandelpotet
100 sellerirot
6 dl kyllingkraft
2 dl fløte
2 ss olje
1 blåpotet
frisk basilikum til pynt
salt, pepper
Skrell og skjær mandelpotet og sellerirot i terninger. Kok i kyllingkraft til potetene er møre. Ha alt i en hurtigmixer, tilsett fløte og kjør alt til en glatt saus. Ha suppen tilbake i kasserollen og smak til med salt og pepper.
Varm oljen i en stekepanne, skjær blåpoteten i tynne skiver og stek dem sprø.
Fordel suppen på tallerkener, pynt med blåpotetskiver og frisk basilikum.


Tina Nordström

Alle Tina Nordströms oppskrifter finner du her.

Kokke-Lise

Alle Lise Finckenhagens oppskrifter finner du her.



Lars Barmen

Lars ledet Barmeny som gikk i over fem år på NRK. Se oppskriftene her.

Eide og Morris

Linda Eide og en Morris finner nisjer innen matlaging i vårt langstrakte land.

 
OPPSKRIFTER PÅ E-POST
Få e-post hver fredag med smakfulle oppskrifter, gode tips til kjøkkenet og de siste matnyhetene:
SØK ETTER OPPSKRIFTER
Skriv inn en ingrediens, navn på retten eller kokk for å søke blant oppskriftene våre:
GÅ TIL OPPSKRIFTENE

Kylie Kwong

En av Australis mest populære kokker som tilbereder kinesisk mat som du aldri har sett det før.

 

Gastronomi

Henry Notaker leder vei i den gastronomiske verden. Se programmene og mer her.

Kokkekamp

Programmet der det ble konkurrert om matretter. Oppskriftene finner du her.

Pix
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no