skilleFrokost-TV oppskrifterskilleQUIZ!skilleMat med Tinaskille_slutt
Barmeny 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > TV-arkiv > BarmenY
 
 
SISTE SAKER:
Barmeny er avsluttet.
Spørsmål om denne siden kan rettes til mat@nrk.no

 Skille

BARMINI

Små, greie måltider! Lars hjelper deg! Her finner du tips!

Publisert 11.12.2000 13:42. Oppdatert 15.01.2001 12:34.

SMØRBRØD MED SKINKE

12 brødskiver
1 salathode
300 g kokt skinke
50 g soltørket tomat
1 mango
Rist brødskivene og legg 4 av dem på 4 tallerkener. Fordel salatene på brødskivene, legg på skinke, soltørket tomat og mango i strimler.
Legg en ny brødskive opp på dette, legg på mer salat, skinke, soltørkede tomater, mango og en ny brødskive til slutt.

MARINERTE REKER

400 g pillede reker
1 rød paprika
1 gul paprika
10 g frisk ingefær
1 chili
3 ss gressløk
5 sukkererter
½ dl olivenolje
saften av ½ sitron
½ salathode
Legg pillede reker i en bolle. Finhakk gul og rød paprika, ingefær, chili, gressløk og sukkererter. Bland i rekene.
Tilsett olivenoljen og saften av ½ sitron.
Rens og vask salaten. Fordel den i 4 høye glass. Fyll opp med reker.

RATATOUILLE

2 ss olivenolje
3 sjalottløk
2 fedd hvitløk
½ rød paprika
½ blomkål
100 g broccoli
½ gul squash
½ grønn squash
20 g soltørkede tomater
3 tomater
1 vårløk
salt og pepper
Varm olivenoljen i en stor stekepanne.
Hakk sjalottløk, hvitløk og paprika. Kutt små buketter av blomkål og fres alt i pannen i ca. 3 minutter.
Kutt små buketter av broccoli og tilsett i pannen sammen med terninger av gul og grønn squash. Hakk soltørkede tomater og ha i pannen sammen med grovhakkede tomater. Fres videre i ca. ½ minutt. Kutt vårløken fint og tilsett den til slutt. Smak til med salt og pepper.

VARM TOMATSALAT

8 tomater
150 g fetaost
4 ss frisk basilikum
4 ss olivenolje
salt og pepper
Skjær tomatene i tynne skiver og fordel de på 4 tallerkener.
Grovhakk fetaost og smuldre over tomatene .
Grovhakk frisk basilikum og strø over sammen med litt salt, pepper og olivenolje.
Sett tallerkenene i ovn på 200°C i 4 minutter.
Pynt med frisk basilikum til slutt.

KYLLINGSANDWICH

2 ss soyaolje
8 brødskiver
1 dl majones
2 ss karripulver
1 ts sellerisalt
½ dl fløte eller melk
4 kyllinglår
½ salathode
Varm soyaolje i en panne. Legg i brødskivene og rist dem gylne.
Bland majonesen med karripulver, sellerisalt og fløte.
Stek kyllinglår, avkjøl og plukk av kjøttet.
Bland majonesen med kyllingkjøttet.
Legg kyllingsalaten lagvis med brødskiver og salatblad.

POTETSALAT

300 g mandelpotet
4 ss grov sennep
½ dl olje
salt og pepper
1 ts eddik
2 kjøttpølser
1 liten bunt gressløk
Skrell mandelpotetene og skjær dem i skiver. Kok dem møre i lettsaltet vann.
Ha grov sennep i en bolle og spe den med olje under omrøring.
Smak til med salt, pepper og eddik.
Skjær kjøttpølser i skiver og bland dem i sennepsausen.
Bland potetskivene med pølsene og pynt med gressløk.

BAKTE POTETER MED RØKELAKS

500 g poteter
3 ss rømme
150 g røkelaks
1 ss gressløk
Vask potetene med skallet på, skjær dem i tykke skiver og bak dem i ovn til de er møre på 200°C i ca. ½ time.
Legg ½ ts rømme på hver av potetskivene, kutt røkelaksen i grove strimler og legg på potetene. Finhakk gressløk og legg på toppen.

BAKTE SOPP OG TOMATER

200 g sjampinjong
2 ss olje
100 g oksetunge eller skinke
4 tomater
50 g parmesan
Plukk stilkene av sjampinjongene og legg hattene med hodet ned i en bakeform
Finhakk stilkene og stek dem i en panne med olje.
Grovhakk tunge eller skinke og bland dette med soppen.
Del tomatene og ta ut kjernene. Bland kjernene med soppen og legg de uthulte tomatene sammen med sopphodene. Smak soppblandingen til med salt og pepper. Fyll tomatene og soppene med blandingen.
Høvle over parmesan og bak i ovn på 200°C i 6-7 minutter.

CÆSAR SALAT

Brødterninger av 4 brødskiver
2 ss olivenolje
3 ss pinjekjerner
1 fedd hvitløk
2 ansjosfileter
1 eggeplomme
1 dl olivenolje
2 ts fransk sennep
saften av ¼ sitron
pepper
1 hode romanosalat
50 g parmesan
Rist brødterningene i olivenolje i en panne. Tilsett pinjekjerner og rist til brødet og kjernene er gylne.
Hakk hvitløk og ansjosfileter fint og legg dem i en bolle. Tilsett eggeplomme og spe med olivenolje. Smak til med sennep, sitronsaft og pepper.
Vask romanosalaten og fordel på tallerkener.
Drypp over dressingen og brødterningene.
Høvle over parmesan til slutt.

APPELSINSALAT

4 appelsiner
4 ss olivenolje
3 ts sukker
hvit pepper fra kvern
Skrell og kutt appelsinene i tynne skiver. Fordel dem på 4 tallerkener.
Drypp over 4 ss olivenolje, sukker og hvit pepper.


Tina Nordström

Alle Tina Nordströms oppskrifter finner du her.

Kokke-Lise

Alle Lise Finckenhagens oppskrifter finner du her.



Lars Barmen

Lars ledet Barmeny som gikk i over fem år på NRK. Se oppskriftene her.

Eide og Morris

Linda Eide og en Morris finner nisjer innen matlaging i vårt langstrakte land.

 
OPPSKRIFTER PÅ E-POST
Få e-post hver fredag med smakfulle oppskrifter, gode tips til kjøkkenet og de siste matnyhetene:
SØK ETTER OPPSKRIFTER
Skriv inn en ingrediens, navn på retten eller kokk for å søke blant oppskriftene våre:
GÅ TIL OPPSKRIFTENE

Kylie Kwong

En av Australis mest populære kokker som tilbereder kinesisk mat som du aldri har sett det før.

 

Gastronomi

Henry Notaker leder vei i den gastronomiske verden. Se programmene og mer her.

Kokkekamp

Programmet der det ble konkurrert om matretter. Oppskriftene finner du her.

Pix
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no