skilleFrokost-TV oppskrifterskilleQUIZ!skilleMat med Tinaskille_slutt
Barmeny 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > TV-arkiv > BarmenY
 
 
SISTE SAKER:
Barmeny er avsluttet.
Spørsmål om denne siden kan rettes til mat@nrk.no

 Skille

Vant BarmenY-oppskrifter

Før den siste sesongen med BarmenY etterlyste vi seernes høydepunkter fra BarmenYs fire år lange historie. Vi fikk god respons, og her er vinnerne.

Publisert 13.01.2003 09:01.
SE OGSÅ:

Tradisjonsrik mat

Thorbjørn skriver:

"Det var morsomt å se dem glede seg med tørrfisk, de burde jobbe mer sammen!
Kanskje de kunne lage en serie med mat med gamle oppskrifter og tradisjoner? Kjøttkaker, vaffler og fårikål, er mat jeg ikke vet hvordan man gjør...men jeg våger meg gjerne inn på Asiatisk og italiensk...

Ser faktisk på "snurrepiperier" eller hva det heter, bare for å se hun gamle damen lage mat...... "

Thorbjørn får et NRK-krus og et signert eksemplar av Lars' oppskrift på den tradisjonsrike retten kålruletter som vi håper vil passe.

Pizza

Einar skriver:

"Hei.
Jeg fikk med meg en del av programmene. De to jeg husker best er pizza-stuntet og "lærlingekonkurransen"? der Barmen var sensor. Ellers likte jeg mange av de episodene hvor han var sammen med sin finske venn.
Jeg vil også si at turen til Østerrike virkelig fikk lysten til å smake det de laget."

Einar får et NRK-krus og et signert eksemplar av Lars' oppskrift på panert oksefilet som han kan prøve kokkekunskapene sine på.

På tur

Bjørg skriver:

"Jeg synes de har vært meget interessante, og synes det er trist at vi nærmer oss det siste programmet.

Det jeg sitter igjen med er når han drar på tur, og på en enkel måte får laget de lekreste retter. Som tidligere speider har jeg virkelig sans for det. Vi lever i et utrolig matrialistisk samfunn. Synes det han gjorde her var en motvekt.
Kan dere ikke spør om han vil fortsette?"

Bjørg får et NRK-krus og et signert eksemplar av Lars' oppskrift på egenkomponert posesuppe som vi håper hun tar med seg på tur.

Glutenfri pizza

Til slutt vil vi ta med denne historien fra Gunbjørg:

Vi fikk diagnostisert cøliaki på vår 5 år gamle datter tidligere i år. Dette har ført til total omlegging av kostholdet for hennes del. Det meste av maten er fremdeles førsteklasses, men pizzabunner har hatt en tendens
til å bli veldig tørre.

Nå prøvde jeg å bytte ut vanlig hvetemel med glutenfritt mel i Barmens 3-minutters pizza-bunner, og de ble kjempegode. Saftige, smakfulle og en glede å sende med henne i barnehagen den dagen de lagde pizza til alle de andre !

Det er alltid behov for nye oppskrifter innen glutenfritt kosthold. Kanskje det kunne vært en ide å legge ut den oppskriften jeg brukte på Barmenys sider.

3 dl. lunkent vann
1 dl. olivenolje
1/3 pk. gjær
1 ts salt
450 g. glutenfritt mel (med fiber, men det kan jo være valgfritt)
1 ss fiberhusk

La Fiberhusk svelle i 1 dl. vann i 10 minutter.
Løs gjæren i 2 dl lunkent vann. Bland i resten av ingrediensene inkl. den ferdig svellede Fiberhusken. Ellers samme fremgangsmåte som på originaloppskriften.

Takk for gode sider.
vh/
Gunbjørg"

Vi takker for oppskriften og håper flere får glede av den. Gunbjørg kan vente seg et NRK-krus i posten.

Dette markerte slutten for BarmenY, men du kan treffe flere kokker på NRK. På NRK2 viser vi "Nigellas kjøkken" hver torsdag, og mer om henne kan du lese her: Nigellas kjøkken


Tina Nordström

Alle Tina Nordströms oppskrifter finner du her.

Kokke-Lise

Alle Lise Finckenhagens oppskrifter finner du her.



Lars Barmen

Lars ledet Barmeny som gikk i over fem år på NRK. Se oppskriftene her.

Eide og Morris

Linda Eide og en Morris finner nisjer innen matlaging i vårt langstrakte land.

 
OPPSKRIFTER PÅ E-POST
Få e-post hver fredag med smakfulle oppskrifter, gode tips til kjøkkenet og de siste matnyhetene:
SØK ETTER OPPSKRIFTER
Skriv inn en ingrediens, navn på retten eller kokk for å søke blant oppskriftene våre:
GÅ TIL OPPSKRIFTENE

Kylie Kwong

En av Australis mest populære kokker som tilbereder kinesisk mat som du aldri har sett det før.

 

Gastronomi

Henry Notaker leder vei i den gastronomiske verden. Se programmene og mer her.

Kokkekamp

Programmet der det ble konkurrert om matretter. Oppskriftene finner du her.

Pix
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no