skilleFrokost-TV oppskrifterskilleQUIZ!skilleMat med Tinaskille_slutt
Barmeny 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > TV-arkiv > BarmenY
 
 
SISTE SAKER:
Barmeny er avsluttet.
Spørsmål om denne siden kan rettes til mat@nrk.no

 Skille

Høsten 2002

Denne høsten besøker Lars Barmen matlandet Italia for første gang. Han drar til de kjente matregionene Parma, Piemonte og Toscana for å lære mer om italiensk mat.

Publisert 15.11.2002 12:11. Oppdatert 18.11.2002 09:29.
SE OGSÅ:
Barmen viser oss også hvordan vi lager maten frå 50- og 60-tallet som mange har glemt: kabaret, kålruletter, kalvefrikassé og tilslørte bondepiker. Han gir oss og en innføring i hvordan vi best steker kjøtt. Barmen drar til Ula og lager deilige fiskeretter.
På slutten av sesongen er det ein skikkeleg Barmeny-kavalkade.

"Rose de Parma"

Prog. 1: Barmen i Parma

Lars Barmen besøker Parma som er kjent for parmaskinke og parmesanost. Han lager anolini, tortelli, og rose de parma.

Prog. 2: Barmen i Piemonte

Lars Barmen drar til den lille byen Canelli, og lager carpaccio, risotto med asparges, ravioli, skinke- og aspargesgrateng og epleterte.

Lars Barmen og Coltibuono

Barmen i Toscana

Lars Barmen besøkjer vuggen til den europeiske matkulturen, Firenze. På det gamle klosteret Coltibuoni får han en innføring i å lage toskanske brød, "nakne" ravioli, svinekam med rosmarin og tiramisu.

Program 4: Stekt kjøtt

Lars Barmen viser hvordan man skal tilberede og steke lam- og storfekjøtt. Kokken gir deg faguttrykkene du trenger for å imponere ekspertene bak kjøttdisken.

Maten som forsvant

Kålruletter, tilslørte bondepiker, kabaret og kalvefrikassé var vanlig mat på 50- og 60- tallet, men er nå nesten helt borte. Lars Barmen serverer nettopp denne maten i Selvaags hus som ble bygget i 1949.

Verdens beste fiskesuppe

I dette BarmenY skal det lages fiskesuppe og fiskegryte! Hobbyfisker Bjørn Næss og de to kokkene Odd Ivar Solvold og Lars Barmen står for tilberedelsene. Men først skal de på fisketur, i stiv kuling.


BarmenY fra Barmen

Lars inviterer to kokkelærlinger, Elisabeth
Hjønnevåg og Anne-Lise Solheim, til småbruket som
Lars eier på Barmen. Der skal de lage mat til ham.

Kavalkade: Siste BarmenY

Barmeny oppsummerer over fire år med kokkelering på NRK. Høydepunktene kan du se i kavalkaden. Godbitene står i kø når vi ser hva Lars har drevet med i alle disse årene.


Tina Nordström

Alle Tina Nordströms oppskrifter finner du her.

Kokke-Lise

Alle Lise Finckenhagens oppskrifter finner du her.



Lars Barmen

Lars ledet Barmeny som gikk i over fem år på NRK. Se oppskriftene her.

Eide og Morris

Linda Eide og en Morris finner nisjer innen matlaging i vårt langstrakte land.

 
OPPSKRIFTER PÅ E-POST
Få e-post hver fredag med smakfulle oppskrifter, gode tips til kjøkkenet og de siste matnyhetene:
SØK ETTER OPPSKRIFTER
Skriv inn en ingrediens, navn på retten eller kokk for å søke blant oppskriftene våre:
GÅ TIL OPPSKRIFTENE

Kylie Kwong

En av Australis mest populære kokker som tilbereder kinesisk mat som du aldri har sett det før.

 

Gastronomi

Henry Notaker leder vei i den gastronomiske verden. Se programmene og mer her.

Kokkekamp

Programmet der det ble konkurrert om matretter. Oppskriftene finner du her.

Pix
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no