OVERSIKT NYHETER SPORT MUSIKK UNDERHOLDNING FILM LITTERATUR MAT BARN UPUNKT
NRK Toppbanner Åpen Post

Her er du: NRK > Programmer > TV-arkiv > Åpen post

Oppdatert 06.05.2003 12:05

ÅPEN POST

SEND OSS EPOST
Har du innspill eller kommentarer til Åpen Post, send en epost til
Spørsmål om VIP-sidene sendes til

Spørsmål i forbindelse med nettsidene rettes til

 

Hvor ble det av Gass?

Publisert 21.02.2001 17:28 - Oppdatert 21.02.2001 17:32

Det ser ut til at mange savner det gamle husbandet i Åpen Post. "Gi oss Gass tilbake!", er et krav fra flere lesere.

Lyd og video-ikon nytt
 • video Husbandet Gass spiller [WM]  Media Player
 • video Audition i janitsjar-orkesteret [WM]  Media Player


 • Gass bestod foruten frontfigur Harald Henmo av Lars Lenth på gitar, Magnus Larsen på bass og Espen Stenhammer på trommer. Bortsett fra Lars Lenth har faktisk alle spilt i De Derre. Gass ble startet etter at Henmo og Lenth, som begge er gamle venner av Harald Eia, fant ut at de hadde lyst til å gjøre noe på TV. Resultatet ble altså husbandet Gass og mye lyd i studio. Harald Henmo selv spiller gitar og har gjort det i mange år. - På skolen var vi helter med legendariske band som "De blinde evnukker" og "Melk". Med Gass tok vi på en måte opp tråden.

  Rasende seere

  Det viste seg snart at det ikke var ukomplisert å dra et rockeband inn i et pratebasert humorprogram som Åpen Post. - Vi fikk sånn rundt ett minutt og ti sekunder i hvert program, forteller Henmo, men likevel ble folk helt gærne! Nettsidene rant over av folk som skulle si sin mening om Gass. Mange var rasende og påsto at vi "ødela programmet", mens noen syntes vi fikk alt for liten tid å boltre oss på.

  Barnslige sportsjournalister

  Nå om dagen jobber Harald som sportsreporter i NTB, og kommer rett fra VM i St. Anton. - Det er helt topp. Sportsjournalister er den mest barnslige gjengen som finnes! Det er bare tull hele tiden, og vi får betalt for å dra rundt og se på sportsbegivenheter, sier han fornøyd. Imidlertid blir det lite musikk for tiden, og foreløpig har han ingen konkrete bandprosjekter eller planer om en gjenforening av Gass. - Det er litt opp til Bård og Harald også. Men jeg må si at det er veldig, veldig korrekt og passende med en DJ i dagens program, fortsetter Henmo i en tone som gjør det umulig å avgjøre om han mener dette ironisk eller ikke.

  Spanderer mye øl

  Ikke uventet blir Harald Henmo fremdeles gjenkjent på byen. - Det er til å leve med. Bortsett fra at jeg stadig blir nødt til å spandere uvirkelige mengder øl på helt ukjente mennesker, er det faktisk ganske hyggelig, mener han. Som noen kanskje husker, var det ikke bare musikk med Gass, Henmo spilte og skrev selv flere sketsjer. En av dem, Audition med janitsjarorkesteret (der Tanya Hansen alias Porno-Tanya gjør en god figur), ser du her, sammen med et klipp av husbandet Gass i god, gammel utfoldelse.

  SE OGSÅ:
 • Hvor ble det av Øystein? 
 • Hvor ble det av Johan Dahlgren? 
 • Hvor ble det av Jarle? 


 •  
   
  SØK

  10 SISTE ÅPEN POST
  02.05.2002 13:11
  Rudebilstasjonen rives
  26.04.2002 15:27
  Åpen Post - nå på DVD
  14.03.2002 11:10
  Et spill med Classe
  13.03.2002 13:50
  Rykkinn-porselen

  Copyright NRK © 2001   -  Telefon: 815 65 900  -   E-post: info@nrk.no   -   02.01.2009 23:45