OVERSIKT NYHETER SPORT MUSIKK UNDERHOLDNING FILM LITTERATUR MAT BARN UPUNKT
NRK Toppbanner Åpen Post

Her er du: NRK > Programmer > TV-arkiv > Åpen post

Oppdatert 06.05.2003 12:05

ÅPEN POST

SEND OSS EPOST
Har du innspill eller kommentarer til Åpen Post, send en epost til
Spørsmål om VIP-sidene sendes til

Spørsmål i forbindelse med nettsidene rettes til

 

Åpen konkurranse:

Hva var best i Åpen post?

Publisert 20.03.2002 12:33 - Oppdatert 31.03.2002 13:03

Igjen har vi hatt en hel sesong med Åpen post-sendinger, og igjen har Bård og Harald skapt en rekke nye figurer og innslag. Men hvilken del av sendingene likte du best? Se video og si din mening her.

Lyd og video-ikon nytt
 • video Classe Ekman - Konsert fra kulturkirken [WM]  
 • video Det er boka mi - Kossjuk [WM]  
 • video Drapsavsnittet - kvitteringer [WM]  
 • video Fata Morgana - Luftskipet "Noreg" [WM]  
 • video Hytteturen - 100 dager etter [WM]  
 • video Kattekvinnen - En vanlig dag med Bård og Harald [WM]  
 • video Kyllingmannen - Fødselen [WM]  
 • video Lærere i praksis - 1. episode [WM]  
 • video Larsen - Deltager i realityserien "Eldrebølgen" [WM]  
 • video Norgesmagasinet - Røyking er sunt! [WM]  
 • video Haralds avbrudd - Vaskekonen [WM]  


 • av Ulrik Rongved Amundsen

  Hvilket var ditt favorittinnslag fra Åpen post i år? Les mer om de nominerte innslagene nedenfor.

  (Avstemningen er over. Klikk her for å se resultatet.)

  Classe Ekman

  I år hadde Bård og Harald hentet inn hjelp fra utlandet. Robert Gustafsson kom over fjellene fra Sverige, og kommenterte Norge med svenske øyne. Best huskes vel hans figur Classe Ekman, svensk TVs korrespondent i Oslo, og hans reportasjer fra "Horgatan" Bogstadveien og "Judbåten" Nesoddfergen. Innslaget fra hans opptreden som funksjonhemmet fløytespiller kan du se her.
  Classe Ekman - Konsert fra kulturkirken

  Det er boka mi

  Midtnytt-serien var ikke død! En av fjorårets mest populære innslag ble resirkulert i innslaget "Det er boka mi", der vi fikk presentert ord og vendinger fra Steinkjerstraktene.
  Det er boka mi - Kossjuk

  Drapsavsnittet

  Serier fra politimiljøet er stadig i vinden, og realisme er det viktigste. En urealistisk politiserie gidder ingen se, mens nasjonen flokker om de hyperrealistiske. Bård og Harald gjorde hva de kunne for å overgå alle andre i realisme, og endte opp med "Drapsavsnittet" - serien der kvtteringene fikk hovedrollen, med knapp margin foran Bjørn Sundqvist.
  Drapsavsnittet - kvitteringer

  Fata Morgana

  Samfunnskritikken kan ikke stoppes. De misfornøydes stemmer kan undertrykkes, men de vil alltid komme til overflaten når det koker i samfunnet. Åpen post fikk derfor knyttet til seg amatørteatergruppen Fata Morgana, som var sterkt kritisk til det meste. Og det ble mye besk harselas på en slags nynorsk. Vi dansar som robotar!
  Fata Morgana - Luftskipet "Noreg"

  Hytteturen

  Den som ikke lager realityserier har ikke noe i dagens TV-hverdag å gjøre. Så for fortsatt å være relevante i mediesamfunnet laget Bård og Harald realityserien "Hytteturen" til årets Åpen post, der det til gagns ble slått fast at sex på TV er en privatsak.
  Hytteturen - 100 dager etter

  Kattekvinnen

  Det er ikke alltid så lett å være Harald Eia. Noen ganger får man bare lyst til å være en annen. Inspirert av Iren Reppens uforlignelige opptredener bestemte Harald seg derfor for å begynne å kle seg ut som Kattekvinnen når hverdagen ble for hard.
  Kattekvinnen - En vanlig dag med Bård og Harald

  Kyllingmannen

  Også Bård skaffet seg et alter ego i år, og fikk betydelig medieoppmerksomhet for det. Som Kyllingmannen brøt han inn i TV2s direkte nyhetssending fra Rikshospitalet da Jagland ble lagt inn, og fikk boltre seg fritt i alle landets debattprogrammer i flere uker etterpå. Men Kyllingmannen ble også til føljetong i Åpen post.
  Kyllingmannen - Fødselen

  Lærere i praksis

  Akkurat som veterinærene har også lærerne en praksisperiode før de endelig kommer ut i arbeidslivet. Åpen post fulgte i løpet av sesongen 3 ungdomsskolelærere på prøve, og viste oss deres hverdager fylt med små og store problemer.
  Lærere i praksis - 1. episode

  Larsen

  Larsen er slett ingen ny figur, men en gjenganger fra tidligere Åpen post-utgaver. Og igjen fikk han bertte seg ut på skjermen med sine særheter, om han var utkledd som Kattekvinnen, Laffen eller bare seg selv.
  Larsen - Deltager i realityserien "Eldrebølgen"

  Norgesmagasinet

  Vi kan ikke alltid ta alt så seriøst, og det vi ikke gidder ta så seriøst, det kaller vi gjerne gladnyheter. Og i Norgesmagasinet presenterte reporter Reidar Aukland gladnyheter fra hele landet - i hvert fall fra grender og mindre plasser. Her fikk vi blant annet ta del i gleden over at det ennå finnes 100%hvite bygder i Norge, og vi fikk bevist at en voldtektssak alltid har to sider.
  Norgesmagasinet - Røyking er sunt!

  Haralds avbrudd

  Det er Bård som er programlederen i Åpen post, mens Harald er hans mer eller mindre morsomme sidemann. Men det er ikke alltid Harald er helt fornøyd i den rollen. I år har han i en forstyrrende høy grad fått det for seg at han til stadighet skal avbryte bård med lite brukte amerikansk-engelske uttrykk, noe som ofte skaper forvirring særlig for innledningen av programmene.
  Haralds avbrudd - Vaskekonen

  SE OGSÅ:
 • Det beste fra 2002-sesongen 


 •  
   
  SØK

  10 SISTE ÅPEN POST
  02.05.2002 13:11
  Rudebilstasjonen rives
  26.04.2002 15:27
  Åpen Post - nå på DVD
  14.03.2002 11:10
  Et spill med Classe
  13.03.2002 13:50
  Rykkinn-porselen

  Copyright NRK © 2001   -  Telefon: 815 65 900  -   E-post: info@nrk.no   -   04.01.2009 11:51