OVERSIKT NYHETER SPORT MUSIKK UNDERHOLDNING FILM LITTERATUR MAT BARN UPUNKT
NRK 514x14 pxl.

Her er du: NRK > Programmer > TV-arkiv > Antikviteter og snurrepiperier

Oppdatert 17.12.2002 09:42

Antikviteter &
snurrepiperier
NRK Hordaland
Postboks 7777
5020 BERGEN

 

Pinnekjøtt

Publisert 11.12.2002 16:34

Pinnekjøtt fra Evanger
Pinnekjøtt fra Evanger


350 400 g pinnekjøtt pr. person
bjørkepinner uten bark
eller aluminiumsrist som passer i gryten


Kårotstappe til ca. 6 personer
1 ½ kg kålrot
2 poteter
smør eller sjy fra kokt pinnekjøtt
litt hvit pepper
salt etter smak

Annet:
Kokte poteter
Evnt. vossakorv

Dagen før:
Legg pinnekjøttet i en stor kjele med kaldt vann.
La ligge over natten.
Skift vannet en gang

Legg bjørkepinner på kryss og tvers som rist i bunnen av en stor gryte
Eller bruk aluminumsrist
Hell i vann så det står i høyde med pinnene / risten.

Legg pinnekjøttet på kryss og tvers over risten i gryten.
Legg på tett lokk.
Kok kålrot og poteter møre, til stappen
La dem renne av og mos dem

La kjøttet dampe over modrat varme i 2 ½ - 3 timer.

Kjøttet er ferdig når det løsner fra beina

Moset kålrot med potet blandes med smør eller sjy fra pinnekjøttet til en passe stappe.


 
 
SØK

FRA PROGRAMMENE

OM PROGRAMMENE

ANTIKVITETSPEKERE

10 SISTE ANTIKVITETER OG SNURREPIPERIER
16.12.2002 14:40
Hallingrype
11.12.2002 16:49
Kvelden før kvelden
11.12.2002 16:34
Rødkål
11.12.2002 16:34
Pinnekjøtt
11.12.2002 16:31
Juleribbe
11.12.2002 16:26
Juletorsk med lever
11.12.2002 16:23
50.000 miniatyrflasker
11.12.2002 16:14
Lutefisk
02.12.2002 13:57
Takk for oss

Copyright NRK © 2001   -  Telefon: 815 65 900  -   E-post: info@nrk.no   -   04.01.2009 22:19