OVERSIKT NYHETER SPORT MUSIKK UNDERHOLDNING FILM LITTERATUR MAT BARN UPUNKT
NRK 514x14 pxl.

Her er du: NRK > Programmer > TV-arkiv > Antikviteter og snurrepiperier

Oppdatert 17.12.2002 09:42

Antikviteter &
snurrepiperier
NRK Hordaland
Postboks 7777
5020 BERGEN

 

Juleribbe

Publisert 11.12.2002 16:31



Frode er godt fornøyd med svoren på ribben

500 g ribbe pr. person
rikelig med salt og hvit pepper
tykk stekefolie

Tilbehør:
Medisterkaker
Medister/julepølse
Kokte poteter
Surkål eller rødkål
Rørte tyttebær
Evnt. svisker og epler


Skjær godt gjennom fettlaget ned i svoren i et rutet mønster

Gni hele ribben godt inn med salt og hvit pepper.

Varm stekeovnen til 230 grader.
Legg ribben med svoren ned i langpanne.
Hell i 3 dl vann og pakk inn pannen med alufolie.
La ribben dampe i 45 min.
Fjern folien og senk varmen til 200 grader.
Stek tynnribbe i knapt 1 time, familieribbe eller midtribbe i opptil 1 ½ time. Øk varmen til 230 – 250 grader og la ribben steke ytterligere i 15 min, til svoren er sprø.

Legg ribben over på en fjøl og la den ligge utildekket i ca. 20 min.
Ved oppskjæring legges ribben med svoren ned. Bruk en kraftig, skarp kniv og skjær ribben i passe stykker mellom ribbeina.

SE OGSÅ:
  • Rødkål er bra tilbehør til ribben.


  •  
     
    SØK

    FRA PROGRAMMENE

    OM PROGRAMMENE

    ANTIKVITETSPEKERE

    10 SISTE ANTIKVITETER OG SNURREPIPERIER
    16.12.2002 14:40
    Hallingrype
    11.12.2002 16:49
    Kvelden før kvelden
    11.12.2002 16:34
    Rødkål
    11.12.2002 16:34
    Pinnekjøtt
    11.12.2002 16:31
    Juleribbe
    11.12.2002 16:26
    Juletorsk med lever
    11.12.2002 16:23
    50.000 miniatyrflasker
    11.12.2002 16:14
    Lutefisk
    02.12.2002 13:57
    Takk for oss

    Copyright NRK © 2001   -  Telefon: 815 65 900  -   E-post: info@nrk.no   -   04.01.2009 22:19