OVERSIKT NYHETER SPORT MUSIKK UNDERHOLDNING FILM LITTERATUR MAT BARN UPUNKT
NRK 514x14 pxl.

Her er du: NRK > Programmer > TV-arkiv > Antikviteter og snurrepiperier

Oppdatert 17.12.2002 09:42

Antikviteter &
snurrepiperier
NRK Hordaland
Postboks 7777
5020 BERGEN

 

Juletorsk med lever

Publisert 11.12.2002 16:26

Juletorsken skal være fersk, og helst komme rett fra garnet.
Juletorsken skal være fersk, og helst komme rett fra garnet.


300 g torsk pr. person
salt (1/2 dl salt pr. liter kokevann
lever
laurbærblad
pepperkorn
½ løk
smør persille
eddik

tilbehør:
kokte poteter (gjerne mandel- eller ringerikspoteter)
evnt. kokte gulrøtter



La det renne kalt vann over fisken
Fjern den grå bukhinnen og luftblæren
Børst bort blod fra ryggbeinet
La fisken ligge i ca. 2 timer under rennende vann

La leveren ligge ganske lenge i kaldt vann tilsatt eddik
Rens den for hinner og skjær den i grove biter
Kok opp vann, tilsatt eddik, salt, laurbærblad, pepperkorn og oppskåret løk
Tilsett leveren og trekk kjelen fra varmen
Like før servering varmes leveren forsiktig i laken

Mål opp vann og salt i en stor kjele
Gi vannet et oppkok
Legg fisken i det kokende vannet og gi det et nytt oppkok
Slå straks av varmen og trekk kjelen halvveis av kokeplaten
La fisken trekke i 5 – 7 minutter
Løft stykkene opp og la dem dryppe av før de legges på varmt fat eller direkte på tallerkener.


 
 
SØK

FRA PROGRAMMENE

OM PROGRAMMENE

ANTIKVITETSPEKERE

10 SISTE ANTIKVITETER OG SNURREPIPERIER
16.12.2002 14:40
Hallingrype
11.12.2002 16:49
Kvelden før kvelden
11.12.2002 16:34
Rødkål
11.12.2002 16:34
Pinnekjøtt
11.12.2002 16:31
Juleribbe
11.12.2002 16:26
Juletorsk med lever
11.12.2002 16:23
50.000 miniatyrflasker
11.12.2002 16:14
Lutefisk
02.12.2002 13:57
Takk for oss

Copyright NRK © 2001   -  Telefon: 815 65 900  -   E-post: info@nrk.no   -   04.01.2009 22:19