OVERSIKT NYHETER SPORT MUSIKK UNDERHOLDNING FILM LITTERATUR MAT BARN UPUNKT
NRK 514x14 pxl.

Her er du: NRK > Programmer > TV-arkiv > Antikviteter og snurrepiperier

Oppdatert 17.12.2002 09:42

Antikviteter &
snurrepiperier
NRK Hordaland
Postboks 7777
5020 BERGEN

 

Glassmester- og Akevittsild

Publisert 11.12.2002 16:19



Glassmestersild

Glassmestersild

8 store fetsild
5/6 rødløk
2 stk gulrot
8 stk hel ingefær
2 poser sursild-krydder

Del sildene i biter.
Legg silden lagvis i glass med rødløk, gulrot og ingefær
Legg pepperroten på toppen
Hell laken på til silden er dekket.

Akevittsild:

Akevittsild

5 dl vann
2 dl eddik 7 %
15 gr karve
30 gr sukker
Dette kokes opp og kjøles ned.
5 spekesildfileer kuttes i stykker.
Kutt 1 rødløk og 1 vanlig løk.
Sild og løk legges lagvis i glasset.Slå på 2 til 3 dl akevitt og deretter laken til det dekker silden.
Glasset vendes tilslutt så lake og akevitt blandes.
Bør stå kjølig i minst to dager.


 
 
SØK

FRA PROGRAMMENE

OM PROGRAMMENE

ANTIKVITETSPEKERE

10 SISTE ANTIKVITETER OG SNURREPIPERIER
16.12.2002 14:40
Hallingrype
11.12.2002 16:49
Kvelden før kvelden
11.12.2002 16:34
Rødkål
11.12.2002 16:34
Pinnekjøtt
11.12.2002 16:31
Juleribbe
11.12.2002 16:26
Juletorsk med lever
11.12.2002 16:23
50.000 miniatyrflasker
11.12.2002 16:14
Lutefisk
02.12.2002 13:57
Takk for oss

Copyright NRK © 2001   -  Telefon: 815 65 900  -   E-post: info@nrk.no   -   04.01.2009 22:19