skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
17 mai 3_1 banner
Her er du: NRK.no > Programmer > TV-arkiv > 17 mai Sist oppdatert 14:01
 
 
 
Foto: Ole Kaland, NRK
Tradisjonen tro byr NRK på bred TV-dekning av 17. mai-feiringen landet rundt. Og for første gang skal vi innom markeringen av nasjonaldagen i samtlige verdensdeler. Årets TV-sending blir dermed den mest omfattende noen gang.

Send MMS-hilsen til mormor på 17.mai!

Har du mobiltelefon med kamera? I år kan du sende en fotohilsen til slekt og venner og få den publisert på TV-skjermen.

I Wergelands ånd

Henrik Wergeland visste vel ikke så mye om samene. Men hadde det, ville han nok ha gitt dem lov til å bruke sitt eget flagg, sier forfatteren Yngvar Ustvedt.

17. mai 1945

17. mai 1945

Året er 1945, og 17. mai feires for første gang på 6 år. I denne eksklusive sendingen, skrur Norgesglasset tiden tilbake til 17. mai 1945, og sender stemningsrapporter fra hele landet.

Quiz: Hva vet du om 17. mai?

Du vet kanskje hvem det var som skrev "Ja, vi elsker", men hvor skrev han det? Svar på dette og andre spørsmål i vår uhøytidelige 17. mai-quiz.

Vask og stell av bunadskjorter

Før 17. mai er det ikke få bunadskjorter som skal vaskes og strykes i de tusen hjem. NRK Rogaland gir deg her tips om hvordan du skal behandle linskjorter med broderi.

Her er 17.mai-sløyfene

Klipp ut disse klassiske sløyfene og bær dem med stolthet. En spesialservice for deg som alltid glemmer det viktigste.

Hva vet du om flagget vårt?

Foto: Terje Bendiksby, Scanpix
Det norske flagget har en sterk symbolsk betydning. Men vet du hvem som designet det norske flagget og at det finnes en egen flagglov? Dette og mer får du vite her.

17. maifrokost:

Fornuft, følelser og forspiselse

Det er ikke bare ungene som blir kvalme 17.mai. Når champagne, spekemat, eggelikør og bløtkake med krem skal ned på høykant blir det miss match for magen. Men glem slankekuren og dagen derpå, 17. mai er det tross alt bare en gang i året!
FLERE MENYFORSLAG HER!

Videotips til 17. mai

Foto: AP/Scanpix
Slik gjør du opptakene fra 17. maifeiringen til en god og severdig film!

Samiske flagg går unna

Foto: Scanpix
Mange velger å trosse Oslo-politikerne og bruke same-flagget på nasjonaldagen. Oslo Flaggfabrikk er nesten utsolgt.
Nei til sameflagg 17. mai

Flagg er en alvorlig sak

Eyvind Aakerman i Halden brannvesen. Foto:Rainer Prang NRK.
Det blir mye rødt, hvitt og blått for brannvesenet i mai-måned. Ofte er det brannskapene som heiser og firer flagg. – Flagg er en alvorlig sak, sier brannmann.

Teksten på de kjente 17. mai-sangene

Det blir gjerne litt grøtete sang rundt om i land og bygd på 17. mai. "Ja, vi elsker" ytes ikke alltid rettferdighet på nasjonaldagen, og særlig bedre går det ikke med de andre sangene korpset spiller med største selvfølge. Men vi kan hjelpe.

Skolekorpset, - et lite stykke Norge

Ingen ting er mer norsk enn et skolekorps. Derfor er det den beste veien til integrering, sier amerikansk korpsmamma i Norge.

Et frekt statskupp 17. mai 1814

Eidsvollmennene gjorde ikke mindre enn et frekt statskupp da de vedtok den norske grunnloven og valgte Christian Fredrik til Norges konge 17. mai 1814. Den nye norske loven ble Europas mest radikale og liberale, men forhandlingene gikk heftigere for seg enn maleriet i stortingssalen vitner om.

 
 
10 SISTE 17. MAI
 
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no