skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
Walkabout 2006 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > TV > Walkabout Sist oppdatert 16:01
KOLOFON
Publikum i NRK-studio? Send en epost til
---
Epost til redaksjonen:
---
Prosjektsjef for Radio- og Nett-underholdning
---
Vaktsjef og nettredaktør Underholdning:
 
Tomanns TV-team:

Bli kjent med Nils & Ronny

Nils Henrik Wærstad og Ronny Kristoffersen har begge bakgrunn fra NRK og har laget en rekke spennende programmer sammen, blant annet Walkabout og "Nils & Ronnys TV-cocktail".

Publisert 05.01.2004 16:46. Oppdatert 06.01.2004 12:23.
Nils Henrik Wærstad

Nils Henrik Wærstad

Produsent , fotograf og kjemiker (!?). Har bakgrunn som fotograf i NRK og mottok sammen med Kristoffersen nominasjon til ”Gullrute” i 1998 for produksjonen ”Amanda” i kategorien Beste presentasjonsfilm .

Nils produserte sammen med Kristoffersen i 1998-99 Tv-serien ”Walkabout”;
en serie dokumentar-/ reiseskildringer fra ulike deler av verden. Serien ble sendt på NRK1 Våren 99 og sommeren 2000 og ble nominert til ”Gullrute” sommeren 99.

De har også produsert ”Maraton” en serie portrettprogrammer om kjente personer innen kultur, media og politikk for NRK1, samt dokumentarfilmen "Rusmillionæren" for TV2.

Tv-serien "Maraton" ble i 2000 nominert til ”Gullrute” i kategorien Åpen klasse,

"Rusmillionæren" ble nominert til ”Gullrute” sommeren 2000 i kategorien Beste dokumentarfilm.

Sammen med Ronny har han dessuten produsert "Tv-Cocktail" for NRK1, en genreblanding av "roadmovie, reiseskildring, humor og fiction". Serien ble nominert til ”Gullrute” i kategorien Beste Humorserie, sommeren 2001.

I 2002/2003 produserer de 10 nye ”Walkabout”- programmer for NRK, med visning januar 2004. Denne serien vil sannsynligvis vinne Oscar.

Ronny Kristoffersen

Ronny Kristoffersen

Regissør og fotograf. Ronny startet sin karriere i Asia der han var bosatt i perioden 1990-94. Han etablerte eget produksjonsselskap i Hong Kong og ved siden av å produsere kommersielle filmer for næringslivet, hadde han ansvar for multimedia-events i stor skala for internasjonale kunder som San Migiuel Co., Walt Disney Asia Ltd. og Star Tv ltd.

Han var i tiden 1993-96 engasjert som NRKs faste produsent og fotograf i Asia-regionen, der han arbeidet med korrespondentene Siv Nordrum og Anne Grosvold. I samarbeid med disse produserte han aktualitetsprogrammer fra Kina, Hong Kong, Macau, Japan, Vietnam, Filippinene, Sør Korea, Australia og Bangladesh. Han har dessuten produsert dokumentarprogrammer fra Asia for Flyktningerådet, UNHCR og Dansk fjernsyn (DR).

Han hadde vinteren 96 regi og fotoansvar på fjernsynsdokumentarer ”Med Norge som venterom” (om bosniske flyktninger i Norge og deres retur til hjemlandet ) (Sendt på NRK1). Filmen ble produsert i samarbeid med Flyktningerådet og UDI.

Kristoffersen ble i 1997 nominert til ”Amanda-pris” for co-regi og foto på dokumentarfilmen ”Jeg elsker hvem jeg vil” (Sendt på NRK1, SVT og DR)

Sammen med Nils Henrik Wærstad laget han i 2000 den mye omtalte dokumantarfilmen "Rusmillioneren" for TV2.

Alle tre filmene fikk også nominasjoner på Tv-festivalen ”Gullruten” i kategorien beste dokumentarfilm.

Siste saker:

 
PROGRAMLEDERE
Nils & Ronny
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no