skillePuls TV på nettskilleStemmer fra arkivetskillemobil banner 115 x 55skille_slutt
Styrk live 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > TV > Styrk Sist oppdatert 08:03
 
 
16. november

Bedre liv med plastikk-kirurgi?

Kjell "Elvis" Bjørnestad har fikset på ansiktet sitt for å ligne på sitt store idol. Liss-Merethe Skogvang har blitt sparket og ledd av fordi hun er født med et fødselsmerke i ansiktet. Etter 30 år med operasjoner, har hun ennå merket. Søndag spør Styrk om det er ok å operere seg til et vakrere ytre.

Publisert 14.11.2003 15:25. Oppdatert 17.11.2003 14:10.

Kjell og Elvis

- Jeg har alltid vært opptatt av utseendet mitt, jeg var for eksempel en av de første som tok permanent, og det var jo et stort steg å ta for en gutt. Jeg bare gledet meg til min første plastiske operasjon, jeg ville bli verdens beste Elvis-imitator.

Kjell Henning "Elvis" Bjørnestad ble en foregangmann for menn på dette området, og veldig mange har spurt han om råd.

-Jeg er veldig opptatt av at du må være helt sikker, for du kan ikke gjøre det om igjen. Det er lett for å havne i en runddans der du tenker litt til, litt til, det blir jo sjelden akkurat sånn du hadde tenkt. Det er viktig å finne ut om man egentlig ønsker å forandre utseende ved hjelp av inngrep. For mange kan det faktisk være lurt å snakke med en psykolog først.

Kjell "Elvis" angrer ikke på noen av operasjonene, men det hender han skulle ønske han var bare Kjell. Programleder Styrk spør hvordan Kjell kombinerer troen på Gud og Elvis.

-Jeg angrer ikke på det jeg har gjort, men det hender jo at jeg tenker at kanskje det hadde vært greit å bare være Kjell.

Mobbet for fødselsmerke

Liss-Merethe Skogvang uten "maske". Foto: Terje Mortensen, VG.
- Jeg har gått til behandling i 30 år, helt siden jeg var fire, men fremdeles er fødselsmerket mitt der - midt i ansiktet.

Liss-Merethe Skogvang har tatt over 100 laserbehandlinger for å bli kvitt fødselsmerket som dekket halve ansiktet da hun ble født.

- Jeg ble utstøtt på skolen, andre elever mobbet meg både psykisk og fysisk. Da jeg for 8 måneder siden fikk en sønn, var jeg veldig redd for at han skulle få samme merke som meg, men Ariel er heldigvis helt fin. Jeg blir irritert over folk som klager over små ting, jeg synes ikke at folk som ser helt normale ut bør endre på utseendet sitt.

Likevel gleder Liss-Merethe seg over venninnen som opererte seg til nye bryst. - Hun ble veldig fornøyd med sin egen kropp etter det, jeg er selvfølgelig glad på hennes vegner.

De siste fem årene har hun ikke hørt noe fra legene, ingen tar ansvar. Men etter en reportasje i VG forrige søndag tok en lege kontakt og inviterte henne til Oslo og ny laserbehandling. Men først kommer hun i studio for å snakke med programleder Styrk Fjærtoft Trondsen om det å vokse opp blant folk som kalte henne stygg.

Du møter også

Chatgjest hos Yasmin er kvinnefronter Liv Gulbrandsen, Julie Ege kommer og forteller oss om skjønnhetsidealet og sin egen selvfølelse etter brystkreft. Bård Havnerås har brukt anabole steroider og snakker om gutter og muskler.


 
Styrk i avspiller
Chat med Yasmin
- Modige gjester!
20 SISTE STYRK LIVE
 
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no