skillePuls TV på nettskilleStemmer fra arkivetskillemobil banner 115 x 55skille_slutt
Styrk live 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > TV > Styrk Sist oppdatert 08:03
 
 
26. oktober

Er rus viktig i ditt liv?

Leiv Holstad var narkolanger og narkoman, nå er den vanskeligste delen av jobben hans å fortelle ungdom at rus er farlig, men selve rusen er god.
Per-Karsten Nordhaug var totalavholds og leder av Forbundet Mot Rusgift, men det ble for slitsomt å ikke drikke.
Møt gjester som forteller om rusens gleder og forbannelser i STYRK live søndag.

Publisert 23.10.2003 17:37. Oppdatert 23.10.2003 17:52.

Sterkt liv

- Jeg ville leve så sterkt som mulig, men samtidig hadde jeg det så vanskelig at jeg mest av alt ville ta mitt eget liv.
Leiv Holstad var narkoman og narkolanger, men sluttet helt med narkotika for 30 år siden og startet Maritastiftelsen som driver forebyggende arbeid blant unge.

- Det vanskeligste å snakke om, særlig til unge, er at selve rusen er god, men opplevelsen av rus skaper et sterkt ønske om flere opplevelser. Det er ikke folka på plata som er farlige for ungdommen, det er den stilige kameraten på skolen som forteller hvor fantastisk det var og hvor lite farlig det er!

Holstad sluttet med narkotika fordi han ble kristen. - Jeg blir veldig provosert når jeg ser media generaliserer og presenterer seriøse medarbeidere som kristne tullebukker. I STYRK live snakker Leiv Holstad om veien ut av rushelvetet.

Den tunge vannvogna

- Du blir med en jente - og kan ikke ta et glass vin til maten fordi du er med i en avholdsorganisasjon. Altså ikke fordi du ikke har lyst på alkohol, men fordi du er med i en politisk organisasjon. Det ble altfor slitsomt.

Per-Karsten Nordhaug vokste opp i en "hjemmebrent-bygd", der unger drakk fra de var 12 år. Det sosiale miljøet i den lokale avholdsorganisasjonen var et godt alternativ til fester med hjemmebrent. Han begynte å drikke da han var i midten av 20-årene. - Det beste med å drikke er å slippe å forklare hele tiden hvorfor du ikke drikker.

Du møter også

Chatgjest hos Yasmin er psykolog Jon Siverts, og ellers i sendingen møter du blant andre NRK-programleder Vegard Th. Olsen, psykolog Fanny Duckert, historiker Bjørn Quiller og russesjef Rune Fosshaug.

LENKER

 
Styrk i avspiller
Chat med Yasmin
- Modige gjester!
20 SISTE STYRK LIVE
 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no