skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
Standpunkt 3_1 banner
Her er du: NRK.no > Programmer > TV > Standpunkt Sist oppdatert 22:16
 

Valget i USA

Hele verden venter i spenning på utfallet av valget i USA. Dagen før amerikanerne går til urnene ligger Bush og Kerry likt på meningsmålingene. Hvem får verdens viktigste jobb? Standpunkt starter valgvaken tirsdag klokken 21.30.

Publisert 01.11.2004 19:34.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
Tonje Bergmo

Diskuter: Hvem vinner valget i USA?Snart avgjøres kampen om verdens viktigste jobb. Får den krigerske cowboyen fra Texas fortsette, eller vil den snobbete akademikeren fra Massachusetts ta over i Det hvite hus? Og hva blir egentlig forskjellen?

På oppløpssida ligger kandidatene side ved side, og ekspertene kappes om å gjette hvem som blir tungen på vekstkålen; de unge, de spansktalende, sofasitterne som for første gang velger å stemme - eller kanskje blir det Høyesterett som må rydde opp i nok et valgkaos.

Hvor mange amerikanere som velger å stemme kan avgjøre valget. I innspurten jobber de to kandidatene intenst for å vinne velgere i de viktige svingstatene og få dem til å møte frem og stemme før valglokalene stenger. Mange frykter et valgkaos verre enn det man fikk for fire år siden og at det dermed kan gå flere uker før man vet hvem som har vunnet.

Standpunkt sparker i gang valgvaken foran det amerikanske presidentvalget. I studio kommer tilhengere av Bush og tilhengere av Kerry. Vi har med kommentatorer i USA og følger demokratenes og republikanernes felles valgvake fra Grand Hotel i Oslo.

GJESTER:
Dag Inge Fjeld (Venner av Amerika)
Linn Ullmann (forfatter)
Ole Moen (USA-ekspert)
Kristin Hoff (Daglig leder, Opinion)
Lars Erik Grønntun (informasjonsrådgiver, Gambit)

Delta i debatten


Du kan også delta i sendingen. Send en SMS til 1983 med kodeord: STANDPUNKT og ditt spørsmål eller kommentar. Programlederne vil lese opp noen av kommentarene i studio under sending. SMS-debatten kan også følges på tekst-TV side 567 under sending.

Vi vil også i kveld stille et spørsmål til dere seere. Du kan svare ved å ringe 829 47 020 og taste svaralternativet ditt. I kveld kan du også sende svaret ditt på en tekstmelding. Send det til 1983 med kodeord: STEM


LENKER

 
 
DEBATT

SISTE STANDPUNKT
10 SISTE STANDPUNKT
AKTUELL BAKGRUNN
30 år med torskefred (09.06 11:51)
Skepsis til Hayden (08.05 10:46)
Blodbad truer Darfur (02.05 14:51)
AKTUELL KOMMENTAR
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no