skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
Standpunkt 3_1 banner
Her er du: NRK.no > Programmer > TV > Standpunkt Sist oppdatert 22:16
 

Den amerikanske valgkampen

Flere hundre tusen mennesker demonstrerte i forkant av republikanernes landsmøte som startet mandag i New York. Her hjemme har folk også demonstrert mot utenrikspolitikken Bush har ført. Bør Bush bli gjenvalgt som USAs president? Standpunkt tar debatten i dag klokken 21.30.

Publisert 31.08.2004 15:17.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
Tonje Bergmo

Diskuter: Er Bush virkelig så ille?I Norge møtes kunstnere, politikere og andre Bush-motstandere i aksjonen «Tellhim.no», som samler inn penger for å annonsere mot Bush i Washington Post. Så viktig er det for dem at Bush ikke blir gjenvalgt. Har det noen betydning for valgresultatet i USA hva folk her i Norge gjør? Skal vi blande oss inn i andre lands valgkamp?

Valgkampen er for lengst i gang - og mandag åpnet republikaneres landsmøte i New York - et sirkus som skal bygge opp Bush i valgkampen.

Kampanjefilmer


Presidentvalget i USA arrangeres 2. november. Hvordan påvirkes velgerne av kampanjefilmene mot demokratene og John Kerry? Og hvor mange klarer filmskaper og Bush-motstander Michael Moore å omvende med filmen «Fahrenheit 9/11»? Hvor skitten kan en valgkamp i USA egentlig bli?

Bush-motstandere mener han har gjort USA til en «enfant terrible» og verden til et verre sted. Er Bush virkelig så ille, eller er han mannen som kjemper krigen mot terror for oss alle? Har vi europeere misforstått ham? Vil John Kerry skape et bedre USA?

Hva betyr det for verden hvis Bush vinner? Og vil den se annerledes ut hvis Kerry går av med seieren?

Standpunkt tar debatten i kveld klokken 21.30.

GJESTER
Morten Krogvold (fotograf, tellhim.no)
Åslaug Haga (leder, Senterpartiet)
Anne Thurmann-Nielsen (tidligere USA-korrespondent, Dagbladet)
Lars Erik Grønntun (PR-rådgiver)
Kristoffer Rødsten (Bush-tilhenger, med i Venner av Amerika)
Trond Enemo (Bush-tilhenger, fylkestingsrepresentant for Høyre i Hedmark)
Olee Olsen (formann, Democrats abroad in Norway)
Ken Burton (formann, Republicans abroad in Norway)

Delta i debatten


Du kan også delta i sendingen. Send en SMS til 1983 med kodeord: STANDPUNKT og ditt spørsmål eller kommentar. Programlederne vil lese opp noen av kommentarene i studio under sending. SMS-debatten kan også følges på tekst-TV side 567 under sending.

Vi vil også i kveld stille et spørsmål til dere seere. Du kan svare ved å ringe 829 47 020 og taste svaralternativet ditt. I kveld kan du også sende svaret ditt på en tekstmelding. Send det til 1983 med kodeord: STEM

LENKER

 
 
DEBATT

SISTE STANDPUNKT
10 SISTE STANDPUNKT
AKTUELL BAKGRUNN
30 år med torskefred (09.06 11:51)
Skepsis til Hayden (08.05 10:46)
Blodbad truer Darfur (02.05 14:51)
AKTUELL KOMMENTAR
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no