skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
Standpunkt 3_1 banner
Her er du: NRK.no > Programmer > TV > Standpunkt Sist oppdatert 22:16
 

Behovet for berømmelse

Gutter risikerer livet og jenter kaster klærne. Alt for å bli sett. Dagens ungdomshelter er de som våger mest, og de som kommer på tv. Holder det å kle av seg og hoppe ned fra tak for å bli berømt? Hvor kult er det? Standpunkt tar debatten klokken 21.30.

Publisert 27.04.2004 16:09.

Diskuter: Er det nok å kle av seg for å bli berømt?Tonje Bergmo

Er Jackass en ny trend, eller kun et nytt utrykk for det ungdommer har gjort til all tid; tøyd grenser? Forskjellen fra tidligere er at nå filmes stuntene og det er viktig å få vist det på TV. Dagens ungdom gjør utrolig mye for å bli sett, og de har flere muligheter enn tidligere til å bli det. Det florerer av reality-show, spørrekonkurranser, og TV-programmer med muligheter til at akkurat DU kan bli deltaker og kanskje få en flik av berømmelse på kjøpet.

Hvorfor vil ungdommen på død og liv på TV? Er det verdt å bli kjendis for en hver pris? Er det disse verdiene samfunnet har gitt videre til barn og unge?

Noen mener foreldre i dagens samfunn er for lite sammen med barna sine, og at realityserier og drittsekk-TV derfor er i ferd med å ødelegge ungdommen. Hva betyr det for fremtiden til jentene som kler av seg eller guttene som gjør ekstreme stunts for å markere seg? Hvorfor dyrker ungdommen de som våger mest? Og hvorfor er det så viktig å bli lagt merke til?

GJESTER:
Dagrun Eriksen (stortingsrepresentant for KrF)
Kristin Spitznogle (psykolog)
Terje Sporsem (programleder for Judas, TV Norge)
Lasse Hallberg (TV-produsent; Big Brother/Single 24/7)
Fredrik Hansen(Jackass-ungdom)
Mats Bristol (Jackass-ungdom)
Thomas Rocco Hansen (pornoskuespiller og - regissør)
Steinar Lem (Fremtiden i våre hender)Følg med på kveldens Standpunkt klokken 21.30.

Delta i debatten
Du kan også delta i sendingen. Send en SMS til 1983 med kodeord: STANDPUNKT og ditt spørsmål eller kommentar. Programlederne vil lese opp noen av kommentarene i studio under sending. SMS-debatten kan også følges på tekst-TV side 567 under sending.

Vi vil også i kveld stille et spørsmål til dere seere. Du kan svare ved å ringe 829 47 020 og taste svaralternativet ditt. Du kan også sende svaret ditt på en tekstmelding. Send det til 1983 med kodeord: STEM

LENKER

 
 
DEBATT

SISTE STANDPUNKT
10 SISTE STANDPUNKT
AKTUELL BAKGRUNN
30 år med torskefred (09.06 11:51)
Skepsis til Hayden (08.05 10:46)
Blodbad truer Darfur (02.05 14:51)
AKTUELL KOMMENTAR
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no