skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
spellemannprisen_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Programmer > TV > Spellemannprisen
 
Samleside: SPELLEMANN 2001
Spellemann 2001:

Slik gikk det i fjor

Morten Abel sto fram som den store vinneren i fjorårets utdeling. Ved siden av å vinne prisen som Årets spellemann ble han også kåret til Beste popsolist, og hans "I'll come back and love you forever" ble til Årets låt.

Spellemannprisen 2001

Helt allright pris

Tekstforfatter og sanger Odd Børretzen
Lars Martin Myhre og Odd Børretzen stakk av med kveldens heteste pris. Linn Stokke og Knut Borge delte ut prisen for Tidenes norske hit, som er en ren publikumspris.

Sondre Lerche Årets nykommer:

- Et sunnhetstegn

- Et sunnhetstegn at den eldre generasjon musikere er på vikende front, smilte Sondre Lerche etter å ha blitt Årets nykommer. M2M delte ut prisen etter å ha opptrådt med sin nye singel på scenen.

Spellemannprisen 2001

Röyksopp igjen prissatt

Röyksopp fikk også Elektronika-prisen under Spellemannprisen 2001. Bandet utmanøvrerte de sterke kandidatene Bjørn Torske og Xploding Plastix.

Bedre enn Corona:

Kaizers beste rockeband

Det smakte godt med en Spellemannpris, mente forhåndsfavorittene Kaizers Orchestra. I hvert fall smaker det bedre enn meksikansk Corona-øl.

Se videoklipp:

Piirka møtte vill jubel

Piirka entret Spektrum-scenen til stormende jubel fredag kveld. Reality-stjernen fra Borettslaget gjorde sin entré i kjendis-livet med selveste Vibeke Saugestad ved sin side. - Hun har meloner som gresskar, mente Piirka. Se videoklippene!

Vinnere 2001

Her finner du listen over alle vinnerne fra Spellemannprisen 2001.

Spellemannprisen 2001

Valgerds første Spellemann

Det var en spent og sortkledd Valgerd Svarstad Haugland som møtte frem til en festaften i Spektrum fredag kveld. - Det er første gang jeg er på Spellemannprisen, røper kulturministeren.

Kattekvinnepris til Anja

En tydelig nervøs kattekvinne, i Harald Eias skikkelse, delte ut prisen i Åpen klasse til Anja Garbarek. Og Anja sa pent tusen takk.

Årets nominerte

Omtaler av de nominerte platene.

FLERE SAKER

 

10 SISTE SPELLEMANNPRISEN
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no