skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
spellemannprisen_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Programmer > TV > Spellemannprisen
 
Torbjørn Brundtland og Svein Berge i Röyksopp stakk av med den gjeveste Spellemannprisen under årets utdeling i Oseberg kulturhus i Tønsberg. Se bildene fra Spellemannprisen. LES OGSÅ: Maria Mena gruet seg til å lese avisene.

Video-Spellemann til Röyksopp

Det lønte seg for Röyksopp å stoppe innom Tønsberg i en travel hverdag. Fredag fikk de årets første Spellemann, for videoen til "Remind Me".

Spellemann 2001:

Slik gikk det i fjor

Morten Abel sto fram som den store vinneren i fjorårets utdeling. Ved siden av å vinne prisen som Årets spellemann ble han også kåret til Beste popsolist, og hans "I'll come back and love you forever" ble til Årets låt.

Spellemannprisen 2001

Helt allright pris

Tekstforfatter og sanger Odd Børretzen
Lars Martin Myhre og Odd Børretzen stakk av med kveldens heteste pris. Linn Stokke og Knut Borge delte ut prisen for Tidenes norske hit, som er en ren publikumspris.

Spellemann 2001

Åpen Harald

Harald - nå åpen
I tre år har Harald Eia mast på Åpen Post-kollega Bård Tufte Johansen om å få lov til å dele ut en Spellemann-pris. Endelig var det Haralds tur. Harald stilte i Åpen klasse. Se videoklipp!

Sondre Lerche Årets nykommer:

- Et sunnhetstegn

- Et sunnhetstegn at den eldre generasjon musikere er på vikende front, smilte Sondre Lerche etter å ha blitt Årets nykommer. M2M delte ut prisen etter å ha opptrådt med sin nye singel på scenen.

Double for Morten Abel:

To på rappen

Morten Abel tok med seg hjem to av de mest presitsjetunge Spellemannprisene, rett etter hverandre. I klassene for Beste popsolist og Årets låt utklasset han konkurrentene og tok programmessige seire.

Spellemannprisen 2001

Röyksopp igjen prissatt

Röyksopp fikk også Elektronika-prisen under Spellemannprisen 2001. Bandet utmanøvrerte de sterke kandidatene Bjørn Torske og Xploding Plastix.

Bedre enn Corona:

Kaizers beste rockeband

Det smakte godt med en Spellemannpris, mente forhåndsfavorittene Kaizers Orchestra. I hvert fall smaker det bedre enn meksikansk Corona-øl.

Se videoklipp:

Piirka møtte vill jubel

Piirka entret Spektrum-scenen til stormende jubel fredag kveld. Reality-stjernen fra Borettslaget gjorde sin entré i kjendis-livet med selveste Vibeke Saugestad ved sin side.
- Hun har meloner som gresskar, mente Piirka. Se videoklippene!

Vinnere 2001

Her finner du listen over alle vinnerne fra Spellemannprisen 2001.

Spellemannprisen 2001

Beste video: Röyksopp

Röyksopp stakk av med den gjeve prisen for beste musikkvideo. Harald Zwart delte ut etter å ha åpnet konvolutten og sagt
- Ja, det var det jeg trodde.

Spellemannprisen 2001

Valgerds første Spellemann

Det var en spent og sortkledd Valgerd Svarstad Haugland som møtte frem til en festaften i Spektrum fredag kveld.
- Det er første gang jeg er på Spellemannprisen, røper kulturministeren.

Kattekvinnepris til Anja

En tydelig nervøs kattekvinne, i Harald Eias skikkelse, delte ut prisen i Åpen klasse til Anja Garbarek. Og Anja sa pent tusen takk.

Årets nominerte

Omtaler av de nominerte platene.

Spellemannprisen 2001

Se Spellemann-showet direkte på nrk.no nå!

Nett-sending på nrk.no
Sitter du et sted i verden uten NRK1? Er du på fjellhytta uten TV, men med datamaskin? Eller sitter du på jobb og kjeder deg? Fortvil ikke: NRK1s Spellemann-show 2001 går direkte på nrk.no fra kl. 19.55 i kveld!

Det norske dyret i åpenbaringen:

Classe i Satans musikkland

Om artistene som premieres er norske, så er ikke svenskene nødvendigvis ekskludert. Akkurat som under OL er nabolandet representert, om enn ikke blant de premierte. Classe Ekman følger Spellemann-showet for Sveriges Television.

Årets Spellemann-nominasjoner

Kaizers Orcherstra, Kings of Convenience, Sondre Lerche, Röyksopp og Tweeterfriendly Music. Disse fem norske nykommerne utgjør den mest spennende kategorien for årets Spellemannpris. Aldri har Spellemannkomitéen hatt en så sterk generasjon nykommere å velge blant.

Spellemannprisen 2001

Tester vitser på kamera-folk

Er dette no´ moro ´a?
På prøvene må kamera-folkene knise, hvis ikke må Bård Tufte Johansen skrive nye vitser før Spellemannprisen-showet. Nettredaksjonen møtte en forbausende rolig programleder dagen før dagen.

Spellemannprisen 2001

Tidenes norske hit-medley

Suksess-duo på prøve
En Tidenens norske hit-medley skal varme opp Spektrum- og TV-publikum før prisutdelingen for Tidenes norske hit. Et helproft orkester bestående av artister som Steinar Albrigtsen, Vibeke Saugestad og Vidar Busk leverer klassiker-låtene som perler på en snor.
- En sosial suksess, lover arrangør Ingrid Bjørnov.

 
ÅRETS VINNERE
Årets Spellemann: Röyksopp
Popgruppe: Ephemera
Jazz: Come Shine
Årets nykommer: Gåte
Elektronika: Salvatore
Årets video: Röyksopp
Rock: Madrugada
Åpen klasse: Sidsel Endresen og Bugge Wesseltoft
Viser: Odd Børretzen og Lars Martin Myhre
Folkemusikk: Odd Nordstoga og Øyonn Groven Myhren
Danseband: Dænsebændet
Metal: Satyricon
Barneplate: NRK Barn - "Uhu! Vol.2"
Klassisk musikk: Leif Ove Andsnes
Samtidsmusikk: Frode Haltli
Popsolist: Thomas Dybdahl
Hip hop: Paperboys
Blues: Bjørn Berge

10 SISTE SPELLEMANNPRISEN
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no