nrk.nowww.nrk.no/magi (#toppstripe)

Såpebobler

Vil du lage store og seige bobler som varer lenge? Flygende kjempebobler som stiger metervis opp i været? Eller tusenvis av små bobler? Her finner du oppskriftene.

Publisert 07.07.2005 13:07. Oppdatert 07.07.2005 13:09.
Når du skal lage egen såpemiks er det mulig å få til bobler med en blanding av vann og såpe. Men hvis du tilsetter glyserol blir det virkelig profesjonelt. Du får kjøpt glyserol på apoteket.

Vannkvalitet er også viktig når du skal lage såpebobler. Kvaliteten på vannet varierer fra sted til sted, men det vannet som gir best resultat er såkalt bløtt vann. Regnvann er det bløteste og beste såpeboblevann man kan få tak i. Men det tar jo litt tid å skaffe, så stort sett går det bra med helt vanlig vann fra springen hjemme.

Såpemiksen blir ofte bedre om den får stå i et døgn før du bruker den, og gjerne enda lenger. Det finnes masse oppskrifter, her kommer noen av de. Når du er i gang er det bare å begynne å eksperimentere i vei. Lykke til og ha det kjempegøy!

Såpeboblepulver hjelper deg på vei for å lage blandingen selv, det kan være vanskelig å få tak i slikt pulver. Lekebutikker kan ha det og om de ikke har det er det ikke vanskelig for dem å bestille det inn. Litt masing i lokalbutikken så vil nok hele nærmiljøet være forsynt med såpemiks kjapt som bare det.


Oppskrift til vanlige bobler:
1 kopp oppvaskemiddel
12 kopper vann
3/4 kopp glyserol

Til seige, store og langlivede bobler:

Spesielt store bobler:
2-3 kopper vann
1 kopp oppvaskmiddel
1/2 kopp glyserol

Spesielt seige bobler:
1/3 kopp ferdiglagd miks
1/3 kopp vann
1/3 kopp glyserol

Spesielt langlivede bobler:
8 kopper ferdiglagd miks
1 kopp oppvaskmiddel
1 kopp glyserol
10 kopper vann

Du kan lage såpebobler med sugerør, trådsneller, hageslanger eller hendene dine. Bruk en eller to hender og lag sirkler med fingrene som du kan blåse igjennom. Hvis du vil lage store såpebobler kan du bruke en rokering, pepperkakeformer eller form en metalltråd til det du vil. Hvis du har en tennisracket kan du lage masse små bobler med den.


Send oss grimaser!
Bamse
Fargelegg
Her ser du Sommermorgen LIVE i nett-tv!
Arkiv
Barneøya på NRK
sommermorgen@nrk.no
SISTE
magi@nrk.noMAGI (#bunn_midt)
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no