skilleBedre puls knappskillePuls spør ekspertene skillePuls TV på nettskille_slutt
Puls legen 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > TV > Puls > Spør legen Sist oppdatert 12:52
 
 
 

Kromtilskudd mot søtsug


Publisert 15.12.2000 13:11.
Noen forsøk tyder på at krom kan fungere som en regulerende faktor for blodsukkernivået i kroppen. I teorien skal kromtilskudd kunne nedsette sultfornemmelsen en stund etter et måltid når blodsukkeret normalt begynner å bli nokså lavt, dette mener man kan skyldes en påvirkning av hvor effektivt insulin arbeider med å få sukker i blodbanen inn i cellene etter et måltid slik at blodsukkeret ikke faller like lavt som når det ikke er påvirkning fra krom.

For diabetikere som bruker insulin har man imidlertid ikke vist noen vesentlig effekt på blodsukkeret som følge av kromtilskudd. Siden kroppens "søtbehov" øker med lavere blodsukkernivå, kan en tenke seg at hvis kromtilskudd gir mindre blodsukkersenkning etter et måltid, demper det også indirekte dette "søtbehovet" eller sultfornemmelsen som oppstår en stund etter måltidene.

Generelt er det ikke noen spesiell anbefaling om tilskudd av krom fra ernæringsrådet i Norge når man har et normalt sammensatt kosthold. Personlig bruker jeg ikke andre typer kromtilskudd enn det jeg får gjennom kromkaker…!


 
SENDETIDER FOR PULS
NRK1 mandager kl. 19:30
NRK2 torsdager kl. 19:00 (reprise)
NRK1 lørdager dagtid (se programoversikten)
10 SISTE PULS
 
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no