skilleBedre puls knappskillePuls spør ekspertene skillePuls TV på nettskille_slutt
Puls legen 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > TV > Puls > Spør legen Sist oppdatert 12:52
 
 
 

Hun er klar, ikke han

Ofte er det sånn at man ikke er samstemt i forhold til det å ha lyst på sex. Hva kan man gjøre for å bli det?

Publisert 12.11.2002 13:00.

Når klaffer det for henne?

Tenning er et samspill mellom flere faktorer. I det moderne samfunn er det ikke så lett å ha kontroll over alle disse for to partnere til enhver tid.

Hvis en tenker tilbake til huleboerperioden og en fjern tilknytning til resten av dyreriket, hvor parring er en nødvendighet for å overleve (vi snakker jo om dyra som går i brunst), er det i perioden rundt eggløsning at kvinnen er mest fruktbar. De hormonsvingningene som er i kroppen, gir derfor også effekter på luktstoffer - ferromoner, som skal tiltrekke menn i perioden hvor det er størst sannsynlighet for å bli gravid. Det er altså rundt eggløsningen og i tiden fram mot neste menstruasjonsblødning.

Når klaffer det for ham?

For menn er det ikke så lett å si når kjønnsdriften er størst siden de i mindre grad har slike sykliske hormonssvingninger, men de må jo fra naturens side alltid være parat til å parre seg når sjansen byr seg.

Sett av tid!

I dagens samfunn er det foruten sosiale normer som setter endel grenser, også et komplisert samspill mellom stressfaktorer, bekymringer om seksuelt overførbare sykdommer og uønsket graviditet som virker inn på lysten der og da.

Det viktigste er å sette av tid til hverandre. Bruk gjerne almanakken! Da vet du også når den andre har tid til deg. Er det tilfeldigvis cupfinale, synes han kanskje ikke det er dagen for romantiske utflukter. Hvis dere er flinke til å planlegge, vet du om det på forhånd, og slipper å bli skuffet.


Siste saker:
Flere saker: ALT OM SPØR LEGEN - S

 
SENDETIDER FOR PULS
NRK1 mandager kl. 19:30
NRK2 torsdager kl. 19:00 (reprise)
NRK1 lørdager dagtid (se programoversikten)
10 SISTE PULS
 
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no