skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
Kappspell 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > TV > Kappspell Sist oppdatert 12:43
 
 
Nettansvarlig:
Tlf.: 2304 8434
Mobil: 9282 4214

 

Hard kamp om norgesmestertittel

Nesten hele eliten av norske gammaldansorkestre har meldt seg på til Kappspell 2003. Dermed er det duket for knallhard kamp i det uoffisielle norgesmesterskapet i gammeldans i NRK P2 radio og på fjernsynskanalen NRK1.

Publisert 20.03.2003 13:35. Oppdatert 21.03.2003 12:07.
Etter at fristen for påmelding er gått ut, har NRK mottatt påmelding fra hele 48 gammeldansorkestre. Bidragene til tevlingen kommer fra nesten hele landet, hvilket forteller oss at tradisjonsmusikken fremdeles har god grobunn hos Kari og Ola Nordmann.

Gammeldans på sitt beste

Dommerne i årets
Programleder Andreas Lunnan
konkurranse Helene Høye, Jan Erik Kongshaug og Kjell Harald Langhaug, vil uten tvil få en vanskelig jobb med å stemme fram de beste orkestrene i Kappspell.

Juryen har et innsendt materiale på bortimot hundre melodier til vurdering før den utkrystalliserer de 18 gruppene som finnes kvalifisert til videre deltagelse i dette uoffisielle norgesmesterskapet i gammeldansmusikk. Alle opptak blir dessuten bedømt uten at dommerne får oppgitt navn på orkestrene eller melodiene de spiller.

Kvartfinalistene skal presenteres i radioens P2 i løpet av seks programmer i april og mai, i siste del av "Folkemusikktimen" som sendes søndagskveldene.

Mestrene til fjernsyn

Av disse 18 orkestrene går halvparten til semifinalene i fjernsyn, der tre og tre orkester møtes til dyst, og der vinnerne oppnår en plass i finalen. Hvilke orkester som skal konkurrere mot hverandre i semifinalen, blir avgjort ved loddtrekning i siste radiosendingen, søndag 18. mai.

Fjernsynsdelen av "Kappspell 2003" tas opp på Røros i september og sendes i NRK1 ved juletider.

Det er femte gang NRK arrangerer denne konkurransen, og det er all grunn til å vente at de musikalske prestasjoner kommer til å ligge på et høyt nivå.

Programleder for radio- og fjernsynsprogrammene er Anderas Lunnan.

Av Kappspellredaksjonen 2003.

E-post til redaksjonen: Kappspell 2003

Bearbeidet for nett av Gunn Sølvi Gausemel

Siste saker:
Flere saker: ALT OM KAPPSPELL 2003

 
 
10 SISTE KAPPSPELL
 
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no