skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
hodejegerne_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Programmer > TV > Hodejegerne
KOLOFON
Publikum i NRK-studio? Send en epost til
---
Epost til redaksjonen:
---
Prosjektsjef for Radio- og Nett-underholdning
---
Vaktsjef og nettredaktør Underholdning:
 
Tande-P med nytt program:

Gjett på en fremmed

Konkurranse er alvor i Norge, sier Tande-P foran sitt kommende underholdningsprogram "Hodejegerne". På nyåret skal vi få være med og gjette på folks yrker og hobbyer gjennom 10 programmer.

Publisert 09.10.2001 10:41. Oppdatert 09.01.2003 10:33.
av Ulrik Rongved Amundsen

Allerede andre uke av det nye året debuterer konkurranseshowet "Hodejegerne" i Norge. Etter suksess i en rekke andre land er det Tande-P som skal prøve å få norske tv-seere med på å gjette på hvem som har hvilket yrke.

Et tandifisert program

Men det er ikke bare en blåkopi av et utenlandsk konsept som kommer på norske skjermer til våren. For Tande-P har tro på nordmennene:
- Vi har "tandifisert" programmet noe, forteller han. Oppgaven vil være vanskeligere å løse slik vi presenterer den. Og vi vil ikke ha med stoff som ikke er relatert til programmet. Konkurranse er alvor i Norge.

I "Hodejegerne" vil vi få presentert en gruppe på seks personer og deres yrker - og oppgaven er å gjette hvem som har hvilket yrke. I 10 programmer utover våren kan du få testet ut hvor gode dine instinkter er: Hvor fort klarer du å plassere en ny person? I studio vil et panel på tre personer streve med gjetninger.
- Panelet vil være forskjellig fra gang til gang, sier Tande-P, men vil bestå av personer som har som yrke å ta mål av folk, som dommere og tollere.

Gjør en annens jobb

Panelet vil få stille direkte kunnskapsspørsmål til deltagerne, for å undersøke hva de kan om de forskjellige yrkene. Deltagerne vil også bli bedt om å utføre oppgaver, så panelet kan vurdere deres håndlag når det kommer til yrkespraksis. For å gjøre dette vanskelig har imidlertid deltagerne fått en viss opplæring i alle yrkene.
- Her skal alle kunne være skomaker i to minutter, mener Tande-P.

Alle deltagerne skal i utgangspunktet være vanlige folk i vanlige jobber. Men utover sesongen skal det også lages noen programmer der kjendiser deltar. For selv om det som regel er enkelt å si hva en kjendis holder på med, har mange av dem mindre kjente fortider i det ordentlige arbeidslivet - noen av dem har faktisk hatt jobb! Og i disse programmene kommer det kjendiser i panelet for å gjette på hva andre kjendiser gjorde før de ble kjent.

Siste saker:

 
10 SISTE HODEJEGERNE
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no