skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
Frokost-TV 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > TV > Frokost-TV Sist oppdatert 09:26
Spørsmål i forbindelse med nettsidene rettes til

 
Boot Camp i frokost-TV:

En støvel i baken!

Syns du treninga er blitt for pusete i det siste? Da bør du teste en real runde med Boot Camp. Her får du en støvel i baken, rikelig med kjeft, hard disiplin og litervis med svette.

Publisert 02.09.2005 13:18.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
Av Olav Viksmo Slettan

Det dukker stadig opp nye treningsformer i treningsstudioene. Det nyeste tilskuddet er Boot Camp, en heftig adopsjon av tradisjonell amerikansk militærtrening.

Her får du tre intense utendørsøkter i uka, i fire uker. Og ikke tro at instruktørene puser med deg. En typisk trening starter med navneopprop. Hvis noen ikke har møtt opp, ja da får hele gruppa kjørt seg med strie straffeøvelser.

Inspirerende med kjeft

Marti Gallis og Olav tar situps i regnet på Boot Camp (Foto: NRK)
Men hvorfor slite livet av seg utendørs mens du får kjeft fra instruktørene?

- Kjeftinga er bare inspirerende, og aldri vondt ment, forsikrer en av deltakerne, Marte Gallis. Hun har aldri opplevd maken til effektiv trening.

– Det er knallhardt, men veldig artig. Øvelsene varierer fra gang til gang, så det blir aldri ensformig. Dessuten er det veldig kjekt å trene utendørs og sammen med andre, mener Gallis.

Populært down under

Instruktørene Siri Bergslie Carlin og hennes mann Ciaran Carlin, snappet opp treningsformen i Australia. Der har Boot Camp blitt svært populært på kort tid.

- Dette er en treningsform som ikke krever dyrt utstyr, folk får være utendørs og trene litt annerledes enn de er vant med fra før.

-Men det virker urimelig hardt?

- Vi gjør en fysisk test første dagen, så deler vi opp i grupper etter hvor god form folk er i. Er du i relativt dårlig form, kommer du i en gruppe som passer for din fysikk , forsikrer Siri Bergslie Carlin.

Med et megetsigende smil legger hun til: - Så pusher vi alle hundre prosent, hele tiden, samme hvor god eller dårlig form de er i.
 
DAGENS HØYDEPUNKTER

Programlederne

Brita Garden, Pål Thoresen, Petter Nome og Cille Biermann er de fire morgenvertene denne høsten.

10 SISTE FROKOST-TV
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no