skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
Frokost-TV 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > TV > Frokost-TV Sist oppdatert 09:26
Spørsmål i forbindelse med nettsidene rettes til

 
Oppskrifter fra Frokost-TV

Salat med varm brie og valnøtter

Karamelliserte valnøtter er kanskje ikke det første du ville kommet på å ha i en salat. Men hvem er det som har sagt at en salat ikke trenger å smake så mye?

Publisert 04.04.2005 15:36. Oppdatert 05.04.2005 10:10.
Av Lise Finckenhagen

Dette trenger du

200 g brie, gjerne brie de meaux
1/2 baguette
blandet salat (eikeblad, frisèe, lollo, ruccula)
2 ss flytende honning
1 fersken el. nektarin (aprikos, fiken eller melon kan også brukes)

Vinagrette:

4 ss bringebæreddik
2 ss balsamico
4 ss olivenolje
3 ss nøtteolje
2 sjalottløk, finhakket
1 liten bunt gressløk, finhakket
salt og pepper

Karamelliserte valnøtter:

200 g valnøtter
3 ss honning
2 ss sukker
1/2 ts salt

Slik gjør du

Bland nøtter, honning, sukker og salt i en liten bolle. Spre nøttene utover en stekematte eller bakepapir. Pass på at nøttene ikke rører hverandre. Varm ovnen til 200 grader og stek nøttene i tre minutter. Avkjøl og oppbevar de karamelliserte valnøttene på et lufttett glass.

Vask og tørk salaten godt. Skjær frukten i tynne skiver. Visp sammen alle ingrediensene til vinaigretten og smak den til med salt og pepper.

Skjær baguetten i 6 tynne skiver på langs. Rist skivene lett gyldne i ovnen. Legg en skive brie på hver av dem og drypp litt honning over osten. Sett det i ovnen til osten blir varm og begynner å smelte.

Vend litt vinaigrette inn i salaten og anrett salaten på store tallerkener. Legg gjerne en ekstra stripe vinaigrette rundt salaten. Legg på den varme brien og dryss over karemelliserte nøtter.

Tips

Vær nøye med at salaten er tørr før du vender inn vinaigretten. Bland gjerne inn friske urter og spiselige blomster i salaten.

Tilrettelagt for nett av Geir Evensen

Siste saker:

 
DAGENS HØYDEPUNKTER

Programlederne

Brita Garden, Pål Thoresen, Petter Nome og Cille Biermann er de fire morgenvertene denne høsten.

10 SISTE FROKOST-TV
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no